Valentí Graner, director general de Cales de Pachs, ha anunciat avui al vespre la seva intenció de demanar a J.A. Romero Polo, SAU, la retirada del projecte d’aglomerat asfàltic que aquesta empresa pensava dur a terme a la pedrera de Cales de Pachs SA. L’anunci l’ha fet en una reunió a l’Ajuntament de Pacs del Penedès en la qual hi assistit també l’Ajuntament de Les Cabanyes i veïns dels dos municipis afectats pel projecte de construcció.

Ahir dimarts l’Ajuntament de Pacs s’havia reunit amb tècnics de la Conselleria de Territori de la Generalitat de Catalunya per conèixer la seva postura respecte al projecte i avui han convocat una reunió per explicar-ho als veïns i veïnes. La plataforma “El Penedès diu No a la planta asfàltica de Pacs” es va posar en contacte amb Valentí Graner per informar-lo de la reunió i aquest va anunciar que també hi assistiria. Ha estat justament en aquesta reunió quan Graner ha anunciat que, davant el rebuig que ha aixecat el projecte, en demanaria la seva retirada a l’empresa explotadora.

Davant aquest anunci, membres de la plataforma han avançat que un cop s’hagi fet efectiva la retirada del projecte aquesta es dissoldrà. Així i tot, posen sobre la taula el debat sobre el futur de la pedrera al·legant que si, com tot sembla indicar, aquesta ja està esgotada, cal plantejar què passarà amb ella i com restaurar la muntanya.

Recordem que fa menys de dues setmanes sortia a la llum que l’empresa J.A. Romero havia demanat el 5 de juny permís a l’Ajuntament de Pacs per instal·lar una planta de fabricació d’aglomerat asfàltic a Cales de Pachs i aquest havia iniciat la tramitació el 24 de setembre. Tot i complir amb els tràmits preceptius d’exposició pública i informar els municipis veïns, com que no es va fer cap acte públic només els ajuntaments de Vilafranca i Les Cabanyes van ser a temps de presentar al·legacions. El dia 29 més d’un centenar de veïns van participar en una reunió pública a Pacs i allà mateix es va constituir la plataforma “El Penedès diu NO a la planta asfàltica de Pacs” la qual va elaborar un manifest demanant la retirada del projecte i denunciant els efectes que aquest tindria. En pocs dies el manifest ha estat signat per  més de 2.550 persones a través de la plataforma Change.org i més de 3.000 en paper.

 

 

 

FER UN COMENTARI