Cales de Pachs factura només un 14% menys

0
165

El grup Cales de Pachs ha aguantat força bé l’embat de la pandèmia, ja que ha tancat el 2020 amb una reducció de la facturació només del 14%. I és que durant l’estat d’alarma, l’empresa de fabricació de calç va entrar en el grup d’indústries declarades “activitat essencial” per l’aplicació dels seus productes en la descontaminació de gasos nocius en incineradores públiques, el sanejament d’aigües, la higienització de llots de depuradora, l’alimentació animal i l’agricultura. Aquesta classificació va permetre a la companyia amb seu a Pacs no aturar l’activitat.

D’altra banda, al llarg de 2020 Cales de Pachs va reduir a la meitat les emissions de CO2 emeses per tona de combustible gràcies al fet que un dels seus dos forns va treballar només amb biomassa. Des que es van reconvertir els forns, l’empresa ha usat diferents tipus de combustible sòlid: marro de cafè, serradures, pinyol de raïm i, més recentment, pinyol d’oliva.

El grup amb seus a Espanya i Portugal va facturar finalment 17 milions d’euros el 2019, dona feina a més de seixanta persones (i una quarantena de forma indirecta) i exporta a més de trenta països.

FER UN COMENTARI