El traçat del camí que ha de donar continuïtat a la passera que creua la riera de la Bisbal i que ha de permetre el passeig per l’espai protegit de les Madrigueres ja està definit. Superada la passera, l’itinerari oscil·larà lateralment cap a l’esquerra i discorrerà en paral·lel a la mota, el mur de terra ubicat a tocar de l’Avinguda Palfuriana.

Així ho ha decidit l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Tarragona, que ha optat per l’alternativa que defensava el grup ecologista GEVEN, en considerar que traçar un recorregut en línia recta just per darrere les dunes, proposta que reivindicaven els veïns, suposa fragmentar l’espai i posar en perill un hàbitat d’alt valor on hi nidifica una au protegida, el corriol camanegre.

Per iniciar els treballs, l’Ajuntament està a l’espera que el Ministeri de Costes recepcioni les obres d’adequació ambiental que ha executat darrerament. Un cop comunicat formalment, es posarà mans a les obres.

La intervenció també contemplarà una actuació a la barana de la passera, on s’instal·laran elements de protecció per evitar que la presència dels vianants alteri els ocells. En concret, es col·locaran uns llistons de fusta horitzontals, que aniran guanyant alçada a partir de la meitat del pont en direcció Calafell, per protegir una de les zones de major nidificació del corriol camanegre. Ambdues actuacions estan valorades en prop de 70.000 euros i l’Ajuntament ja està estudiant com finançar-les.

En una segona fase, i gràcies a una subvenció de 75.000 euros concedida per la Generalitat, es proposa dotar el camí d’altres elements complementaris amb la voluntat de fer-lo de major interès. Per exemple, s’incorporarà una incursió a mà dreta per visitar el búnquer existent o diverses construccions de fusta per fer albiraments d’ocells.

FER UN COMENTARI