Campanya de controls de patinets i bicis elèctriques durant una setmana a Vilafranca

0
256

La Policia Local de Vilafranca realitza aquesta setmana una campanya de control de patinets elèctrics i bicicletes que circulin per la vorera, en coordinació amb el Servei Català de Trànsit. Vigilaran les conductes de risc que atemptin contra la seguretat dels altres usuaris de la via, sempre tenint en compte la regulació vigent.

La normativa contempla que els Vehicles de Mobilitat Personal són vehicle d’una o més rodes dotat d’una única plaça i propulsats exclusivament per motors elèctrics, que poden proporcionar una velocitat màxima per disseny d’entre 6 i 25 km/h. Només poden tenir un seient si estan dotats de sistema d’auto-equilibrat. Com qualsevol altre vehicle,tenen prohibida la seva circulació per voreres i zones de vianants i tampoc poden circular per vies interurbanes, travesseres, autopistes, autovies i túnels urbans. Per tant, se’ls aplica totes les obligacions que la legislació de trànsit estableix per als conductors de vehicles.

Aixi, circular per voreres i zones de vianants en suposa una sanció de 200 euros. També està penat amb 200 euros emprar telefonia mòbil durant la conducció. Els conductors estan obligats a sotmetre’s a les proves de detecció d’alcohol i drogues, i en el cas d’alcohol, no podran sobrepassar la taxa de 0,25 mil·ligrams d’alcohol per litre d’aire expirat. Circular amb aquests vehicles de dues o més persones té una sanció de 100 euros, i portar auriculars, 200 euros.

Quant a les bicis que circulin per zones de vianants, no poden anar a m’es de 10 km/h, sempre amb preferència dels vianants, respectant la distància d’un metre de separació i hauran d’evitar circular a menys d’un metre de les façanes.

FER UN COMENTARI