Campanya per diluir les pixarades de gos al carrer a Vilafranca

0
850

L’Ajuntament de Vilafranca impulsa una campanya per tal de conscienciar la població propietària de gossos que, tal com estableix l’ordenança de tinença d’animals de companyia, modificada al maig de l’any passat, quan un ca fa una micció a la via pública, cal diluir-la amb aigua. Tal com explica la cap del servei de salut de l’Ajuntament, Núria Sanromà, “les miccions i les defecacions són dels que la ciutadania més es queixa” en relació amb els animals domèstics, i si bé ja hi ha força conscienciació que cal recollir les caques de gos de la via pública, la conveniència/necessitat/obligació de barrejar amb aigua els pixats de ca encara és poc coneguda, i per això es fa la campanya. A benefici de la preservació el mobiliari urbà, les façanes i també per evitar la fortor que comporta que un gos rere l’altre faci la seva micció a la mateixa cantonada.

Actualment hi ha censats a Vilafranca 2.148 gossos, i tots els seus propietaris rebran una carta amb un tríptic informatiu. Tan sols portant aquesta carta, als matins al servei de Salut (carrer Santa Maria, 2) o a la tarda als baixos de la Casa de la Vila, se’ls lliurarà de franc una ampolleta de plàstic, plegable, que es pot guardar a la butxaca, on hi poden portar aigua per abocar a les miccions.

De moment, com que encara és força incipient la normativa, la regidora Anna Doblas ha dit que no es posaran sancions en cas d’incompliment: “ens donem un marge per informar; primer cal fer pedagogia”. L’Ordenança estableix sancions d’entre 100 i 400 euros.

FER UN COMENTARI