Campanya per completar els dos vitralls pendents de la basílica Santa Maria de Vilafranca

0
337

Coincidint amb la represa de les obres de rehabilitació de la teulada de la basílica de Santa Maria, la comissió Santa Maria 2020 engega una nova campanya per ajudar a sufragar els dos vitralls que hi ha pendents. L’església vilafranquina té nou òculs preparats per a vitralls, però hi ha dos rosetons que van quedar incomplets, sense vitralls: els dos primers de la façana nord, els que hi ha sobre les capelles de sant Raimon i del Sagrat Cor, entrant per la porta principal a l’esquerra.

19 peces cada vitrall

Per tal de finalitzar amb tot el conjunt de vitralls, enguany la Comissió Santa Maria 2020 ha encarregat a una empresa especialista en restauració i construcció de vitralls la presa de mesures d’aquest dos rosetons, per tal d’elaborar un projecte i col·locar-hi els vitralls pendents. Tenen un diàmetre de 2,66 metres, i estan formats per 19 peces. El pressupost estimat ronda els 10.000 euros, una quantitat que podria variar en funció de la complexitat del disseny, la quantitat de peces, el tipus de vidre, l’estructura de l’emplomat i la qualitat del plom.

En aquests moments s’obre la possibilitat que entitats, associacions, empreses o particulars patrocinin la construcció dels vitralls, presentant un projecte que es consensuaria pel que fa a les imatges i missatge a mostrar-s’hi. Les persones interessades poden adreçar-se a la parròquia o per correu electrònic a 2010santamaria2020@gmail.com.

FER UN COMENTARI