Campanya per donar a conèixer la biodiversitat de les platges de Vilanova

0
833

Durant aquest mes d’agost l’Ajuntament està duent a terme una campanya de conscienciació de les platges de la ciutat com a espais naturals. Sota el lema “Platges de Vilanova i la Geltrú. Espais naturals. Cuidem-les, són nostres”, la campanya vol conscienciar la ciutadania i els visitants que la platja no només és una zona de gaudi de la població, sinó que també té un interès natural i paisatgístic.

200 espècies d’aus

Així, a les platges vilanovines s’hi han detectat diversos intents de posta d’ous per part de tortugues babaues i al llarg de l’any hi fan cap més de 200 espècies d’aus, entre autòctones i de pas. A més, les platges compten amb una important colònia de gavines argentades, rialleres i sobretot corses, i també s’hi poden trobar exemplars de bernat pescaire, corriol camanegre (enguany n’han nascut més de quinze), corriol petit, ànecs i fins i tot flamencs.

Pel que fa a les espècies vegetals, a la desembocadura del torrent de Sant Joan, a la platja de Ribes Roges, hi abunden els joncs, els tamarius i la salicòrnia.

Per aconseguir que els usuaris de les platges de la ciutat siguin conscients de la seva riquesa natural, a banda del servei de protecció i vigilància que s’ha posat en marxa a l’estiu, l’Ajuntament ha creat una campanya innovadora amb fulls de mà i cartells (que es poden trobar en comerços de la ciutat i de la façana marítima, als accessos a a les platges i en equipaments municipals) des dels quals, mitjançant un codi QR, s’accedeix a continguts interactius per conèixer la realitat de les platges vilanovines. A més, a la Platja Llarga s’hi ha instal·lat un cartell fix cedit per la Universitat de Vic amb les indicacions de què cal fer davant la presència o sospita de tortugues babaues, que surten de l’aigua de nit per posar els ous a la sorra.

FER UN COMENTARI