Dimarts al vespre la basílica de Santa Maria va acollir l’acte de presentació de l’estampa de Sant Fèlix d’aquesta Festa Major. Els administradors ja havien avançat fa unes setmanes que, malgrat no se celebri “la més típica”, hi hauria estampa i que l’artista escollit per aquest any seria també l’encarregat de fer-la el 2021.

L’artista martinenc Joan Hurtado “Canano” va descobrir el llenç que durant mesos ha estat treballant i va mostrar una estampa amb un Sant Fèlix molt realista i, tal com ell mateix va destacar, “remarcant el vessant místic d’aquest sant màrtir”. Per aconseguir-ho, Canano ha treballat amb transparències “que remarquen aquesta àurea de misticitat que fa que la figura de Sant Fèlix transcendeixi més enllà de Vilafranca i sigui molt present a tot el Penedès”. L’estamper d’enguany va explicar que des d’un bon principi havia desistit fer cap referència a la pandèmia i que s’havia proposat fer un sant reconeixible, per aconseguir-ho havia hagut de “posar la ment en blanc, per esborrar totes les idees preconcebudes”.

De la que sens dubte serà l’estampa de la Festa Major més singular de totes, els administradors van anunciar que se’n farien unes 1.600 reproduccions i que es vendran per 5 euros a partir del dia 18 d’agost totes les tardes a la plaça de la Vila. A més, tot i que no hi haurà capta, els dies que correspongués fer-la, també es vendran al matí.

Novena sí, però amb accés restringit i goigs enllaunats

A banda de presentar l’estampa, el cap del Servei de Cultura de l’Ajuntament, Àngel Hom, va avançar que juntament amb el quintent administrador estan treballant en una proposta d’adaptació dels “actes patrimonials de la Festa Major” i va avançar que per poder-hi assistir estan enllestint un sistema telemàtic de reserva d’espai. El que sí que va concretar va ser que hi hauria Novena, tot i que amb l’aforament limitat i sense el cant dels Goigs en directe, ja que per mesures de seguretat no serà possible. “Els goigs s’enregistraran abans, s’emetran per Penedès TV i a la basílica es faran sonar per megafonia”, va explicar.

Sant Fèlix, un any a Santa Maria

Un dels altres canvis que es produirà enguany serà que el dia 31 d’agost Sant Fèlix es quedarà a Santa Maria. “Hem decidit que com que aquest any no hi haurà processons, es quedi tot l’any a la basílica per tal que tothom el pugui venir a contemplar sempre que vulgui”, explicava l’administrador Pablo Sancho. D’aquesta manera, entre aquesta Festa Major i la de 2021, la talla del patró no rotarà per casa dels administradors.

 

FER UN COMENTARI