El canvi a llums led previst a Olèrdola permetrà reduir en més del 50% la factura elèctrica

0
1017
Imatge dels treballs de substitució que estan tenint lloc aquests dies a Moja.

La setmana passada van començar els treballs de substitució dels 525 punts de llum de l’enllumenat públic que hi ha a Moja per uns de nous que incorporen la tecnologia led. Els treballs, que s’allargarà quatre setmanes, es finançaran amb una subvenció de 130.000 euros provinent de la Diputació de Barcelona.

Durant el 2018 l’Ajuntament d’Olèrdola preveu continuar l’actuació a la resta del municipi, executant així un pla d’eficiència energètica que té una incidència directa en les finances municipals. I és que, amb el canvi, es calcula que es podrà assolir un estalvi del consum elèctric superior al 50%. Si ara la factura de la llum pel consum de l’enllumenat públic del municipi ascendeix a prop de 130.000 euros anuals,  quan la substitució es completi s’estima que la despesa passarà a ser de 50.000 euros.

A diferència de Moja, on l’actuació ha comptat amb una subvenció, el canvi a leds a la resta del municipi estarà vinculat al nou contracte de manteniment de l’enllumenat, que es tramitarà el 2018 i que inclourà aquesta inversió.

Vida útil més llarga
Més enllà de l’estalvi en el consum, un altre factor que encara fa més eficient el canvi és la reducció considerable de despeses en concepte de manteniment. I és que mentre una làmpada de vapor de sodi té una vida útil de 12.000 hores, les de led tenen una durada estimada de 50.000 hores. Si es té en compte que cada any hi ha prop de 4.300 hores d’ús de les llumeneres, la vida útil del punt de llum amb leds equival a 12 anys.

FER UN COMENTARI