Si dimarts passat s’anunciava  l’entrada del fons nord-amercià Carlyle a Codorniu, passant a ser el màxim accionista de l’empresa cavista, aquest dilluns el Consell d’Administració ha aprovat la fusió amb Gleva Cellars, segons ha anunciat l’empresa. Segons afirmen els responsables de Codorniu a l’ACN, es tracta d’una de les companyies “de més creixement” al sector, i inclou bodegues “emblemàtiques” com ara Parxet, Mont-Ferrant, Titiana, Tionio, Basagoiti, Portal del Montsant i Raventós de Alella. La integració està prevista per a abans d’acabar l’any.
En la mateixa reunió, el Consell d’Administració ha nomenat Ramón Raventós Basagoiti nou director general. Fins ara, Raventós, de 43 anys, era conseller delegat de Gleva Cellars i estava al capdavant de Parxet. Alex Wagenberg, president del Consell de Codorniu Raventós, ha destacat l'”energia i la capacitat de lideratge” de Raventós Basagoiti. També ha anunciat que la firma té un pla “ambiciós” per “assegurar-se el lideratge del grup” i que la fusió amb Gleva Cellars forma part d’aquest objectiu. Raventós Basagoiti substituirà Javier Pagès, que a l’estiu va ser nomenat president del Consell Regulador del Cava.
Els treballadors, preocupats
Per la seva banda, CCOO ha exigit públicament a la nova direcció de Codorniu que mostri “garanties de futur” per a la plantilla de treballadors i que l’entrada de Carlyle garanteixi l’ocupació al grup.  La setmana passada, la Secció Sindical de COOO del Grup Codorniu es va reunir amb els secretaris generals de CCOO d’indústria estatal i de Catalunya i plegats van acordar demanar una reunió urgent amb la nova direcció del grup per conèixer l’estratègia i el pla de futur que els nous propietaris tenen per a l’empresa i exigir-los garanties d’estabilitat i de futur per al conjunt de treballadors.
(Foto: ACN)

FER UN COMENTARI