Canyelles convoca el primer certamen fotogràfic Pere Massana

0
110

L’Ajuntament de Canyelles i la Comissió de Patrimoni i Cultura convoquen la primera edició del Certamen Fotogràfic Pere Massana. L’objectiu d’aquest concurs és fomentar la creativitat i potenciar l’expressió artística visual mitjançant les imatges fotogràfiques i, al mateix temps, donar a conèixer la riquesa del municipi, fent un homenatge a la figura del fotògraf Pere Massana.

Massana va ser un fotògraf autodidacte que va aconseguir immortalitzar tot el que l’envoltava: actes religiosos, festes majors i paisatges de Canyelles, entre d’altres. Conegut com en Pere Cine, també era l’operador de càmera del poble de Canyelles, on passaven les pel·lícules a l’antic centre parroquial els diumenges a la tarda. Tot i que no va fer cap exposició, d’en Massana es conserven centenars de fotografies.

La temàtica escollida en aquesta primera edició és “Canyelles, racons i records” i serà un jurat especialitzat l’encarregat de designar les millors obres, que quedaran exposades en una mostra que es farà del 6 al 13 de novembre de 2022. En aquest sentit, s’han establert tres premis de 500, 300 i 100 euros, respectivament. El termini per presentar les obres s’acaba el 14 d’octubre.

A més del concurs, el projecte està format per un seguit d’activitats paral·leles relacionades amb la fotografia, les arts i la cultura, com un ral·li fotogràfic pel municipi, una exposició de càmares antigues o una taula rodona sobre el món de la fotografia. Les bases de participació es poden consultar al web de l’Ajuntament de Canyelles.

Darrers dies per presentar-se al Festival Literari

D’altra banda, aquesta és l’última setmana per presentar obres al tercer Festival Literari Castell de Canyelles, el concurs literari de gènere històric i criminal creat per l’Ajuntament i el grup de Cultura i Patrimoni de Canyelles. El Festival arriba després de l’èxit de les dues primeres convocatòries, en què es van presentar una seixantena d’obres.

En aquesta tercera edició, es manté el premi de 1.000 euros per al guanyador de cada categoria (català i castellà) i una escultura feta especialment per a l’ocasió per l’artista Francesc Barceló. També s’ha establert un accèssit dotat amb 700 euros.

FER UN COMENTARI