Canyelles, seu d’un projecte internacional per crear una biblioteca per a joves

0
330

L’Ajuntament de Canyelles ha estat seleccionat per liderar el projecte europeu d’agermanament “Net-Med. Bridge of Books”, que s’emmarca en el programa Europa amb els Ciutadans. Després de diversos ajornaments a causa de la pandèmia de la covid-19, finalment representants tècnics d’arreu d’Europa aterraran a Canyelles diumenge que ve per participar en aquest projecte. Així, aquesta trobada reunirà municipis de cinc països europeus, com ara Croàcia, Bòsnia Hercegovina, Itàlia i Portugal. Per part de Catalunya, també hi seran presents Olesa de Bonesvalls i Canyelles, líder del projecte.

L’objectiu del projecte és fomentar l’intercanvi cultural entre els joves dels diferents països i posar sobre la taula la importància del diàleg en la solució de conflictes, “un pont que ha de servir per enfortir la cohesió social d’aquestes comunitats”, expliquen des de l’Ajuntament de Canyelles.

Del 17 al 24 d’octubre, Canyelles acollirà una vintena de ponències, seminaris i reunions de treball, distribuïdes entre la Masia de Cal Simó, Mas Notari i el que fins ara era l’Espai de la Gent Gran de Canyelles, reconvertit en la seu de la biblioteca virtual i la biblioteca europea de joves. Un dels actes més destacats, de fet, serà la presentació de la “Biblioteca Europea per a Joves”, que permetrà un contacte estable entre les biblioteques dels diferents països per introduir els infants en la lectura de llibres internacionals i promoure l’intercanvi de coneixements literaris. Els municipis dels països que hi prenen part, a més, lliuraran els exemplars que han triat per iniciar aquesta nova biblioteca juvenil a Canyelles.

FER UN COMENTARI