Toti Soler serà l’encarregat, aquest vespre, de donar el tret de sortida a la 36a edició del FIMPT. Soler presentarà El temps que s’atura i interpretarà també una versió instrumental del Passeig del Carme, l’himne del FIMPT creat per Pere Tàpias. Aquest concert serà l’únic de pagament i se celebrarà al Teatre Principal.
Els alumnes de Música Tradicional de l’ECMM Mestre Montserrat seran els encarregats de conduir el públic del Teatre Principal fins a la plaça de la Vila on començarà un concert de rumba a càrrec dels Sabor de Gràcia, el grup de referència dins el món de la rumba catalana.

L’endemà dissabte el FIMPT obrirà amb un acte de més petit format: la presentació del cd Música anònima d’en Rius, d’Esteve Molero i Òscar Ferret, serà al Celler de Can Pujol. Al migdia el relleu el prendrà l’Orquestra Africana de Barcelona, que portarà a la plaça de la Vila la diversitat tímbrica, estilística idiomàtica i rítmica del continent africà. Ja a la tarda, les vuit noies de la Balkan Paradise Orchestra tocaran pels carrers del centre. Es tracta d’una formació inusual i trencadora que aporta un aire fresc i alegre al panorama de les fanfàrries del nostre país. I mentre elles toquen, al Teatre Principal hi haurà un taller infantil de Tarantella (música popular del sud d’Itàlia) a càrrec d’un dels seus màxims exponents, Piero Pesce.

Al vespre la plaça de la Vila, que enguany esdevindrà el punt neuràlgic del FIMPT, acollirà dues actuacions de pes: per una banda la Cobla Catalana dels Sons Essencials, que presentarà el seu darrer treball, L’Aloja. Nit esporògena; i per l’altra Une Anche Passe, una de les formacions amb una trajectòria més llarga del panorama internacional.

L’endemà tindrà lloc el Firasac, la trobada oberta a tots els músics que sonen el sac de gemecs, el flabiol i el tamborí. En el marc del Castell de la Geltrú hi haurà aquesta trobada que s’acompanyarà d’actuacions, una cercavila la Fira de Luthiers. A la tarda, de nou a la plaça de la Vila, hi actuarà la banda calabresa Questioni Meridionali Folk. (QMF) El punt final al FIMPT el posaran Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries que per a l’ocasió actuaran amb l’acompanyament de la Banda de Música Mestre Montserrat.

FER UN COMENTARI