Cap de setmana de rues i disfresses

0
964
Diumenge es va fer a Sant Jaume dels Domenys una de les primeres rues de l'any.

Les persones afeccionades a les disfresses viuran el seu cap de setmana àlgid amb motiu del carnaval. Enguany, però, la gresca tindrà en paral·lel una sèrie de campanyes de prevenció contra les agressions sexuals. Molts són els municipis que extremaran les precaucions, i es recomana d’avisar la policia o trucar al 112. A Vilanova hi ha un Punt Lila informatiu a la plaça de la Vila.

Rues a dojo pels carrers

Quant a les rues, a Ribes hi haurà avui divendres les rues escolars. Alguns dels actes destacats del cap de setmana seran les comparses de mascarots i disfresses de dissabte a la nit i les comparses de dilluns al vespre, amb sortida de les colles de davant del GER, Xulius i de la plaça M. Mercè Marçal.

Divendres a la tarda/vespre hi haurà l’Arrivo a Vilanova i també la rua del Vendrell, amb 44 carrosses, sis comparses i 5.150 participants, amb la novetat que el Rei Carnestoltes i els seus acompanyants encapçalaran la rua i faran tot el recorregut. En acabar hi haurà la primera de les tres rues del municipi de Calafell, que reuniran entre totes 57 carrosses, 14 comparses sense carrossa i unes 8.000 disfresses. Divendres a la nit serà a Segur, dissabte a la nit a la Platja i diumenge a la tarda, al Poble.

Dissabte hi haurà rues de Cunit, a la tarda, amb una cinquantena de carrosses i comparses; i al vespre es farà a Sant Sadurní (amb sortida del carrer Barcelona), a més de la de la Platja de Calafell.

Una altra de les grans rues de carnaval del Penedès serà diumenge a les 12 del migdia a l’Arboç. 33 carrosses i sis comparses sortiran des de l’antic Camp de Futbol Municipal, amb més de 3.500 persones disfressades. A la mateixa hora hi haurà també rua a la Bisbal del Penedès i als Monjos, amb 198 carrosses i nou comparses.

Per al cap de setmana que ve hi ha programada la rua de Vilafranca, divendres al vespre, amb 35 carrosses, deu comparses i 4.000 participants.

Entre les primeres rues ja realitzades hi ha la de la Múnia, dissabte al vespre, amb 22 carrosses i comparses i més de 2.400 persones disfressades. També 1.500 persones van desfilar dissabte pel carnaval de Canyelles, amb una vintena de carrosses. I diumenge, al migdia va tenir lloc la primera de les dues del Baix Penedès, a Sant Jaume dels Domenys, amb rècord de participació: 25 carrosses, comparses i 2.600 persones disfressades. I a la tarda va fer-se a Sant Martí Sarroca, amb 26 carrosses, sis comparses i la xifra rècord de 3.287 inscrits.

FER UN COMENTARI