La metgessa de família i la seva infermera ens van anticipar de paraula que es quedaven al CAP antic, a la plaça Penedès, i que ja no podrien seguir atenent-nos: com que vivim al barri de les Clotes, ens destinen al CAP nou. Trista notícia després de més de 10 anys de relació.

Fa cinc dies vam rebre les cartes que ens informaven dels canvis de metges: un per a la Margarida i un per a mi, dos de diferents; un altre inconvenient. És inadmissible que et canviïn de metge sense haver-ho demanat. A més, ens queda més lluny el nou CAP. En el nostre cas i en el de la meitat de la població, s’ha conculcat el nostre dret a elegir centre i metge a la sanitat pública.

Em consta que els professionals estan molestos per com s’han fet les coses i que també ho estan molts ciutadans. La concentració de Pediatria al CAP 2 i el fet que no s’ampliï la dotació de personal són problemes afegits.

Sempre que des de Vilafranca en Comú hem plantejat temes relacionats amb el nou CAP al Consell Municipal de Salut, els membres del govern municipal han mirat cap a una altra banda, excusant-se que no tenen competències. Obliden una competència principal: defensar els interessos dels vilafranquins i vilafranquines, procurar que amb el canvi no sortíssim perjudicades les persones.

Aquest CAP sembla fet amb els peus. Després de tants anys d’espera, ni el Departament de Salut ni l’equip de govern de l’Ajuntament han estat capaços de cercar una solució que anés bé als metges i als usuaris. El que dèiem: un CAP fet amb els peus.

Josep Sala
Vilafranca en Comú

FER UN COMENTARI