El Centre d’Art Contemporani La Sala exposa, fins al 8 de gener, obres de l’època en què el vilanoví Armand Cardona Torrandell va realitzar una incursió en la tendència anomenada Informalisme. La mostra consta d’una trentena de quadres corresponents als anys 1960, 1961 i 1962, en què el pintor va endinsar-se en aquest moviment d’avantguarda que va aparèixer en el context de la segona Guerra Mundial. Algunes d’aquestes obres s’exposen al públic per primera vegada.

L’exposició presenta una selecció d’obres d’aquest període, amb algunes dels períodes immediatament anterior i posterior, on es pot veure com s’introdueix progressivament en l’informalisme i com el va deixant per entrar en una nova figuració, mantenint continuïtat en la seva trajectòria. Una etapa curta però molt fructífera i que va deixar petjada en la seva obra posterior.

La mostra s’acompanya d’un petit catàleg amb textos de Francesc Xavier Puig Rovira, Cesáreo Rodríguez Aguilera, Alexandre Cirici-Pellicer i Sebastià Gasch.

Activitats paral·leles
Al voltant de la mostra s’organitzaran algunes activitats complementàries com una visita comentada el 27 de novembre o la realització del Graffiti: Mural d’Armand Cardona. Serà en el marc del Projecte G que du a terme la regidoria de Joventut per cercar murs a la ciutat on es puguin fer obres d’art que perdurin. Aquest mural es realitzarà del 12 al 17 de desembre a la Biblioteca Armand Cardona.

FER UN COMENTARI