El 31 de desembre Càritas tancarà el Centre de Distribució d’Aliments  (CDA) que té al carrer del Trull del Vendrell. L’entitat al·lega que té problemes per cobrar la subvenció anual de l’Ajuntament i que, a més, la normativa de control i gestió d’aliments provinents del Fons Espanyol de Garantia Agrària s’ha endurit molt. Aquests dos motius han obligat a Càritas El Vendrell a deixar d’oferir aquest servei.

El Centre de Distribució de Càritas funciona des de fa sis anys i ho fa d’una manera semblant a un supermercat, és a dir, els usuaris tenen una targeta amb punts i poden escollir entre els aliments que hi ha a les prestatgeries, neveres i congeladors. L’any 2014 Càritas i l’Ajuntament van arribar a un acord perquè usuaris dels Serveis Socials poguessin utilitzar el servei. A canvi, l’Ajuntament donava una subvenció anual a l’entitat. En els darrers anys s’han complicat les gestions burocràtiques per poder cobrar de l’Ajuntament i això ha fet que Càritas hagués d’avançar cada mes el lloguer de l’espai (800 euros) i el sou de les dues tècniques que hi treballen (la resta de personal  que atén el servei és voluntari).

A més, per rebre la subvenció del Fons de Garantia Agrària cal complir una normativa que cada vegada és més estricta i que s’allunya del funcionament del dia a dia del Centre de Distribució.

Durant els anys de crisi el centre havia arribat a atendre 300 persones al mes. Ara serà l’Ajuntament qui assumirà el servei.

Per la seva banda, Càritas ha anunciat que reorientarà la seva activitat i els recursos que fins ara destinava a aquest servei els utilitzarà per tirar endavant programes d’atenció, acompanyament i seguiment més individualitzat a persones amb risc d’exclusió, posant l’accent especialment en les persones grans.

FER UN COMENTARI