Divendres a la tarda es va inaugurar la llar d’acollida Les Margarides, el nou equipament que Càritas Parroquial de Sant Sadurní ha promogut perquè hi puguin fer mitja i llarga estada fins a tres persones en especial situació de vulnerabilitat social.

El pis, situat al barri Vilarnau, ha estat cedit per la parròquia de Sant Sadurní a Càritas i fins ara es destinava a activitats parroquials i del barri. Per la seva rehabilitació s’ha comptat amb la col·laboració de diferents institucions, empreses i ciutadans de la vila.

Les Margarides formarà part de la xarxa d’equipaments del programa de Sense Llar i Habitatge de Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat. L’any 2017 més de 220 persones es van beneficiar dels pisos socials i compartits que té aquest projecte i gairebé 300 més van ser poder-se allotjar al Centre d’Acollida Abheham per a Homes sense llar de Vilafranca.

L’acte d’inauguració va ser presidit pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés, i va comptar amb la presència de l’alcalde de la vila, Josep Maria Ribas, el rector de la parròquia, Carles Catasús, el coordinador de Càritas Parroquial de Sant Sadurní, Jaume Luján, i el director de Càritas Diocesana de Sant Feliu, Joan Torrents. Aquest últim va explicar que 50 famílies havien fet demanada del pis a Càritas, cosa que deixa palesa la cronificació de la pobresa i va apuntar que trobar un lloguer assequible és la principal dificultat que tenen les famílies amb pocs recursos per accedir a l’habitatge.

FER UN COMENTARI