Carles Castillejo vola a la 10k de Vilafranca

0
1932

L’atleta Carles Castillejo, del club Adidas, va polvoritzar diumenge el rècord de la 10k de Vilafranca, amb un registre de 29’ 32’’. Una marca impressionant d’un atleta que ha estat en quatre ocasions olímpic i que va guanyar una cursa urbana amb 1.500 inscrits en la seva vuitena edició.

Des de la Castillejo va comandar el grup que liderava la carrera, juntament amb altres dos atletes de renom i també favorits, Abderrahim el Jaafari (del club La Sansi) i Àngel Mullera (CA Lloret, també atleta olímpic i vigent campió de Catalunya). Fins el km 5 anaven tots tres separats per pocs segons, però a partir de l’equador de la cursa Castillejo va decidir posar metres pel mig, va fer un canvi de ritme impossible de seguir pels seus rivals i feia la segona volta en 14’ 42’’. Entrava en millorant-la en 27’’ la plusmarca de la 10k de l’any passat segons i posant-la com una de les millors curses de Catalunya, a una mitjana de 2,58 el quilòmetre. Segon lloc hi quedava El Jaafari amb 30’ 25’’i tercer Mullera amb 31’ 11’’.

En dones la lluita va ser molt disputada per tres atletes, les atletes del club La Sansi Janeth Becerra, la vilafranquina i triatleta la Sara Loehr i l’atleta sitgetana del Club Atletes VNG Vinyet Noguero. La igualtat va ser sobretot en els tres primers quilòmetres, fins que Becerra va accelerar i va deixar lleugerament enrere les altres dues, que ja no la van poder atrapar. El temps final de Becerra va ser de 36’ 10’’, corrent a una mitjana de 3,38 el quilòmetre. Segona va ser Loehr amb 36’ 41’’ i tercera Noguero amb 37’ 5’’.

En categoria local, els guanyadors van ser Oriol Vilaplana (33’ 38’’) i Jackeline Gómez (41’ 17’’).

Pel que fa a la Mini 10k Solidària, va tenir 1.800 inscrits de totes les edats. Els beneficis es destinaran a l’Associació #LOVERARE (bombolla de la Martina) per la recerca i el tractament de les malalties minoritàries i rares.

La 10k era organitzada per Fondistes Penedès i l’Ajuntament, i va gaudir de molt d’ambient al carrer.