Carles Castillejo polvoritza el rècord de la 10k de Vilafranca

0
2318

L’atleta de Viladecans i quatre cops olímpic Carles Castillejo es va endur amb gran autoritat diumenge al matí la cursa de 10k de Vilafranca i a més rebaixava en 18” el rècord de la prova, que tenia des de l’any passat el jove vilafranquí Ibrahim Chackir. Ja des de bon principi aquests dos atletes agafaven el cap de la cursa, amb una primera volta que, no obstant, estava fora de rècord (15′ 23”). Però a la segona volta Castillejo va imposar un ritme brutal que el penedesenc no va poder seguir i es va imposar en solitari amb una gran marca de 29′ 58” i una segona volta al circuit a un ritme de 14′ 43”.

Chakir aconseguia entrar segon amb 31′ 46” (i primer local), tercer era Daniel Baraldés amb 32′ 30”, quart Francesc de Lanuza (32′ 40”) i cinquè Iban Mañer (32′ 52”). En categoria local, segon va ser Abde Samaoui amb 33′ 8” i tercer Allal El Gamous (35′ 37”).

En dones la guanyadora va ser l’atleta de Sant Boi la Judith Corachán amb un crono de 37′ 50”, després de fer tota la carrera destacada. La van seguir Laura Vílchez (38′ 18”), tercera va ser l’atleta de Vilafranca Naima Ait Ali (40′ 15”), que debutava en la distància i era primera local; quarta era Núria Cascante (40′ 30”) i cinquena Patrícia Fernández (41′ 18”). Laura Rius era segona local amb 41′ 16” i Alba Meda tercera amb 42′ 4”.

En l’apartat de club els guanyadsolidarioors van ser el Miostaf en masculí i el Masquefa Trail en femení. La cursa comptava amb més de 1.700 inscrits, dels quals 1.560 la va acabar. Abans havia tingut lloc, amb un miler de participants, la cursa solidària Mini 10k (d’un quilòmetre), i també ho feien els atletes del projecte Egoismo Positivo. La 10k era organitzada per Fondistes Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport de més de cent voluntaris. A la sortida, els Castellers de Vilafranca hi van alçar un pilar de 5.