Carnaval “de màxims” a Vilanova

0
215
L'Ajuntament de Vilanova i la junta de la FAC volen recuperar el Carnaval presencial.

Ajuntament i FAC han garantit el retorn dels actes presencials, però eviten concretar-ne el format

Vilanova i la Geltrú tornarà a celebrar el Carnaval el 2022. Així ho ha anunciat l’alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, en una roda de premsa conjunta amb la Federació d’Associacions pel Carnaval. Arnau ha confirmat que s’està treballant en una festa “de màxims”, amb tots els actes tradicionals, però sense oblidar-se dels protocols sanitaris. En aquest sentit, si les dades de la pandèmia no canvien, el Carnaval se celebrarà amb totes les activitats de sempre, des de la Merengada a l’Arrivo i les Comparses, però amb un nou element: la mascareta. “Centrarem totes les energies en poder celebrar el Carnaval de sempre, però ens adaptarem a la situació sanitària que hi hagi vigent al mes de febrer”, explica la batllessa.

Fa setmanes, de fet, que el Consistori i la FAC treballen en aquest retorn presencial. La regidora de Cultura, Mercè Mateo, ha explicat que s’ha posat en marxa una Taula d’entitats del Carnaval per coordinar l’organització de la festa i “acompanyar” en tot moment al teixit associatiu. Després d’aquestes primeres reunions de treball, encara s’està estudiant com es resoldran les aglomeracions de persones que es produeixen en una de les festes més multitudinàries. “Preocupar-se és avançar-se abans d’hora”, ha dit Mateo, assenyalant que serà més endavant quan es puguin donar més detalls del Carnaval. “Primer haurem de passar les festes de Nadal, després vindrà la Festa Major d’Hivern i, un cop haguem celebrat això, tindrem més informació per poder acabar de preparar el Carnaval”, afegeix.

A hores d’ara, l’acte del Carnaval que “més preocupa” a l’hora de tornar a organitzar després de la pandèmia són les Comparses. Mateo ha explicat que estan pendents de consensuar un model que eviti aglomeracions, però garanteix que hi haurà “plans A, B i C” per adaptar-les a la pandèmia. Des de l’Ajuntament assenyalen que la intenció és fer les Comparses a la Plaça de Vila, però que serà la situació sanitària del moment qui acabarà decidint el format. “Adaptar unes Comparses vol dir que es renuncia a la seva essència, però si cal buscarem espais més grans, començarem abans o les farem durant un dia sencer”, diu la regidora.

Entre les novetats de l’edició d’enguany, la FAC també ha avançat que s’està treballant per recuperar el Carnaval més tradicional de la ciutat i que hi haurà diverses activitats que mostraran com era aquesta festa al segle XIX. La Federació d’Associacions pel Carnaval també ha anunciat que el pròxim dia 12 de febrer es farà la presentació del cartell i del programa del Carnaval 2022, que serà quan es podran conèixer amb detall totes les novetats d’enguany.

FER UN COMENTARI