Carnicer sospesa recórrer a la moció de confiança per aprovar el pressupost del Vendrell

0
1462

L’alcalde mostra cert optimisme en l’evolució de l’economia del Vendrell i confia en l’atracció de grans empreses a la comarca per reduir la taxa d’atur local

Dimarts al vespre va tenir lloc en un desangelat auditori de l’Escola de Música Pau Casals (amb prou feines 80 persones) la conferència-col·loqui que anualment convoca el Col·legi de Periodistes amb l’alcalde, per tal que parlés del “2017: un any d’exigències i projectes”. Inicialment Martí Carnicer va fer una radiografia de l’estat de la vila, en què va mostrar indicadors que el conviden a un cert optimisme quant a la recuperació econòmica. Va citar informes del BBVA i de l’Adeg per constatar un major dinamisme de l’economia, i la reducció de l’atur en mil persones en quatre anys. No obstant això, la realitat és tossuda i l’atur continua estant en el 21% (davant el 15% de mitjana a Catalunya), les feines que es creen són molt temporals i de poca qualificació i el PIB segueix essent molt baix.

 

En clau municipal, el batlle va dir, a 7 de març, que té el pressupost de 2017 quasi a punt i que properament iniciarà una tanda de consultes amb l’oposició per aprovar-lo amb consens, però que si no se’n surt el vincularà a una moció de confiança. Això és, donarà un mes a l’oposició i en aquests trenta dies, o articulen una alternativa de govern o el pressupost quedarà automàticament aprovat. La llei permet aquest recurs un cop per legislatura. “La nostra responsabilitat és fer que l’Ajuntament funcioni i per això cal un pressupost i posar les necessitats del Vendrell per davant de tot”, va dir. Arran de la sortida de la regidora d’ERC del govern, Carnicer adverteix contra una “excessiva idealització del debat polític” que pugui portar al “bloqueig de l’Ajuntament”.

 

Els tres projectes clau per a l’economia vendrellenca de 2017 seran, segons l’alcalde, els 2,4 milions d’euros que rebrà per revitalitzar comercialment, culturalment i socialment Coma-ruga; l’ampliació de l’illa de vianants dels carrers Prat de la Riba a Doctor Robert; i els Jocs del Mediterrani de 2018, que permetran renovar el pavelló del Club d’Esports i que seran una gran ocasió per promoure el Vendrell, atès el gran nombre de visitants que s’hi espera.

 

Més enllà d’això, confia que els pobles de la comarca que tenen molt de sòl industrial puguin atreure grans empreses, que ajudin a reduir el nombre d’aturats del Vendrell. Va citar el Logis Penedès i la importància que creu que ha de tenir la logística en la recuperació econòmica del Baix Penedès.

 

Altres projectes i objectius per al 2017 són acabar la passera de les Madrigueres, fer un segon CAP al Botafoc, crear una nova marca turística, millorar la neteja de carrers (“un dels grans damnificats de la crisi”, va admetre) i millorar la recollida selectiva de la brossa.

FER UN COMENTARI