L’Ajuntament de Vilafranca ha començat aquesta setmana la construcció d’un carril bici al voral de la carretera de les Cabanyes (BV-2127), entre la fi del nucli urbà i l’accés al camí de la muntanya de Sant Jaume. Són 600 metres longitudinals de carril, de 2,20 metres d’amplada i separat de l’asfalt per una cuneta d’1,40 metres d’amplada i feta de llambordes, que servirà tant per fer el viatge pedalant com caminant. La previsió és que els treballs acabin a principis de febrer, amb un cost de 172.000 euros.

El regidor de Mobilitat Josep M. Martí parla d’un “itinerari compartit per bicis i vianants que comunica de manera segura, sostenible i sana l’Espirall i la zona de les Clotes” amb les muntanyes de Sant Jaume i Sant Pau i, a més, “que permet la visió de vinyes de tot el balcó de les Clotes”.

Al final del carril (on conflueix amb el camí de la muntanya de Sant Jaume) i cap a la meitat hi haurà dues àrees de descans, de 100 m2, amb arbres, bancs, papereres i zones d’esbarjo.

L’alcalde Pere Regull ha dit que el carril donarà un plus de seguretat tant a la gent que surt a caminar, que ara tindrà un altre camí, com a persones que es desplacin de les Cabanyes a Vilafranca per la carretera, i que ara podran fer almenys el tram vilafranquí sense perill. Allargar-ho fins a les Cabanyes ja dependria del Consistori veí.

FER UN COMENTARI