Fins a catorze rues s’han celebrat aquest cap de setmana al Penedès. Milers de participants en carrosses i comparses han desafiat les baixes temperatures i han ballat per places i carrers. A Cunit, Calafell i el Vendrell hi ha hagut, a més, el concurs de carrosses i comparses i en totes elles s’han repartit el premi dues carrosses: la Warhammer de la Ràpita i la Jurassic World de Clariana.

A dos quarts de vuit del vespre, a la mateixa hora que començava l’Arrivo de Vilanova, es donava el tret de sortida a la rua del Vendrell. En ella hi van participar unes 4.900 persones, amb un total de 40 carrosses i 7 comparses. Les carrosses Wharhammer el temple de les calaveres, de la Ràpita i Jurassic World de Clariana van emportar-se el primer i segon premi en la categoria de visitants, mentre que entre les locals van premiar-se Volant Venim, de Sambatek Batucada, i Tasty team, d’Osais Teens. Al Vendrell també es premia la millor coreografia, que va ser també per la carrossa de la Ràpita.

Polèmica amb l’horari
A les nou del vespre començava la rua de Segur de Calafell. La majoria de carrosses visitants que participaven al Vendrell havien de desplaçar-se tot seguit fins a Segur, però amb una hora i mitja de diferència entre una i altra va ser impossible que la majoria arribés a l’hora prevista. De fet, algunes d’elles, que anaven a la cua del Vendrell, amb prou feines havien començat la primera de les dues. Això va fer que a Segur la desfilada quedés deslluïda, amb la meitat de grups previstos i alguns d’ells només hi acudís amb una representació de la comparsa, però sense carrossa. Amb els comparsers enfadats, i també els representants calafellencs, de cara a anys següents o bé es distancien en el temps les dues rues, o bé els grups hauran de triar.

L’endemà dissabte a Cunit hi van participar un total de 34 carrosses i 13 comparses. Las Curritas, amb el tema No estamos muertas… es van emportar el primer premi de comparses locals, seguides de Los Cansinos i Las Vecinitas. Entre les visitants, les guanyadores van ser A 3 km de Vila, de les Cabanyes, seguides d’Aula Dance, del Vendrell i Soul Dance, de Calafell. Pel que fa a les carrosses, el primer premi local va ser per Els Catxorros and Fieras, el segon per Los Ñecos i el tercer per Los Fiestukis; en la categoria visitant, el màxim reconeixement se’l va emportar la carrossa del Carnaval de Clariana, seguida de la de la Ràpita i del grup de Carnaval de Moja.

6.000 comparsistes a Calafell

De Cunit, els comparses van desplaçar-se fins a la Platja de Calafell, on a la rua de la nit hi van participar 45 carrosses i 15 comparses. En la categoria local, la comparsa guanyadora va ser per Aloha Vecinas, de l’Associació Las Vecinas, seguida d’Alícia en el país de les meravelles, de l’Associació Passa-t’ho bé, i África en Mas Romeu, de La tribu de Mas Romeu. En carrosses, el primer premi local va ser per Disney 1940, de Somnis de Disbauxa; el segon, per a Fantasy Cava i el tercer, per a Hippies, dels Popets de Calafell. Quant a la resta de participants, Las Curritas de Cunit van emportar-se també el primer premi de comparses, mentre que el segon i tercer van ser per a Fotosíntesi, de l’Assocaciació La Màgia d’Un Poble, de les Cabanyes i A ritme de Plomes, d’Els Trapillos de Vilafranca. En carrosses, la de la Ràpita va aconseguir el primer premi, seguida per la de Clariana i la de l’entitat Greska Team, dels Monjos.

Dissabte a la tarda també hi va haver rua a Sant Sadurní. Hi van participar vuit comparses i els premis se’ls van repartir l’escola La Pau, el Barri Vilarnau i l’escola Jacint Verdaguer.

Diumenge al matí es van celebrar rues a l’Arboç i els Monjos, en aquesta ocasió sense concurs. A l’Arboç van desfilar-hi 31 carrosses i sis comparses, mentre que als Monjos van fer-ho 17 carrosses i 6 comparses.

FER UN COMENTARI