M’agradaria saber, Sra. alcaldessa, quina és la situació actual d’aquest edifici, patrimoni artístic-cultural. Casa pairal memorable a la nostra vila en un estat deplorable externament i suposo que també a l’interior. La seva entrada principal és pel carrer Hospital, també per l’era d’en Guineu. I si em dirigeixo a vostè, Sra. Maria Rosell, és perquè és la màxima autoritat municipal i qui en l’actualitat pot explicar quina és la realitat i l’actualitat de casa “Can Guineu”. Els tres actuals propietaris, els cavistes Freixenet, Codorniu i Juvé&Camps, encara ho són o bé ho han passat a l’Estat? L’Ajuntament de Sant Sadurní ha pres cartes en l’assumpte?

Són qüestions que, a títol personal i segurament la majoria de sadurninencs, volem estar-ne al corrent. Personalment crec que ben poc l’Ajuntament s’ha interessat o quasi no s’ha molestat per saber quin pot ser o serà el seu destí.

Casa “Can Guineu” és patrimoni cultural local, és un edifici emblemàtic de la vila, és un espai que no s’ha de desaprofitar, està situat al Centre Vila i és obligació de l’equip de govern actual mullar-se, interessar-se i batallar davant els propietaris cavistes per què pugui passar a ser de titularitat municipal i la població de Sant Sadurní gaudeixi i es faci càrrec d’aquest significatiu baluard històric.

Francesc Carafí Quintana
Sant Sadurní d’Anoia

FER UN COMENTARI