El grup Castell d’Or, nascut de la unió de 13 cellers cooperatius, ha creat una nova línia de vi i cava que ostentarà el mateix nom i que neix amb la voluntat de representar la història i el treball de les cooperatives que formen part del grup. Inspirada en la tradició i en els orígens de la viticultura, aquesta línia és un homenatge a l’esforç dels agricultors en el cultiu de la vinya, així com el seu amor per la terra en el transcurs de la història.

Els vins tranquils d’aquesta nova línia de Castell d’Or sorgeixen de les varietats Xarelo, Macabeu i Parellada així com Trepat, Cabernet Sauvignon i Ull de llebre. Els espumosos combinen Xarelo, Macabeu, Parellada i Chardonnay. Es tracta d’un recorregut per algunes de les D.O més representatives del territori vinícola del Penedès, la Conca de Barberà i Catalunya així com la D.O. Cava. A més dels vins joves, en aquesta nova línia, hi ha algunes propostes amb marcada personalitat, com el Cava Brut Organic que té una segona fermentació en ampolla amb una criança mínima de 14 mesos o el Cava Brut Reserva amb 22 de criança en les caves de Castell d’Or.

Aquesta nova línia llueix una etiqueta que evoca la verema tradicional i els agricultors que, al llarg de les dècades, han recol·lectat manualment les baies per a produir propostes enològiques d’elevada qualitat.

FER UN COMENTARI