Castellet es guarneix aquest cap de setmana de Mercat Medieval

0
1532

Aquest cap de setmana tindrà lloc la 17a edició del Castellet Medieval. Una fira que cada any reuneix milers de persones al llarg de tot el dissabte i diumenge, per gaudir del mercat artesà, la mostra d’oficis antics, cercaviles, tallers infantils, exposicions, recreacions històriques i espectacles de tota mena.Enguany l’Ajuntament de Castellet i la Gornal hi introduirà un seguit de canvis. El primer de tots és que, tot i mantenir la cinquantena de parades que s’escampen al llarg de tot el carrer del Castell, de dalt a baix del poble, les parades de venda es redueixen a la meitat, de manera que no n’hi hagi tantes d’un mateix sector; es compensarà amb un increment notable de parades d’oficis antics, en moltes de les quals s’hi faran tallers infantils de manualitats.

Com que es vol potenciar el públic familiar, són diverses les activitats pensades en la mainada. Així, el carrer Molí Castellet torna a convertir-se en el racó infantil, amb diversos jocs que venen d’antic. A la part baixa del poble s’hi podrà trobar un campament medieval i exposició d’armes d’època. També hi haurà una exposició d’aparells de tortura, una altra d’eines del camp, zona de tir amb arc, la setena Mostra i Degustació de cava, vi i productes de restauració del municipi; i tres zones diferents del poble on es farà una gimcana musical medieval, en diferents dies i hores del cap de setmana.

El programa d’actes del Castellet Medieval és molt complet. Obrirà dissabte d’11 del matí a 10 del vespre i diumenge d’11 a 9. Al llarg del dia hi haurà espectacles de circ, titelles, música, dansa, fins i tot en diferents punts del poble simultàniament.

Cooperativa escolar

Dins la fira, dissabte l’alumnat de quart i cinquè de l’escola Montanyans vendrà productes artesans i confeccionats amb materials reciclats durant el curs, dins el projecte d’emprenedoria amb el qual han creat una cooperativa anomenada COOPEM (Cooperativa Emprenedora Montanyans). El 25% de la recaptació que n’obtinguin la donaran a la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins, que ja han visitat. A la inauguració de la parada hi assistiran el diputat provincial d’Ensenyament, la presidenta de la Mancomunitat Penedès Garraf i l’alcalde.

Com cada any, l’Ajuntament habilita una zona d’estacionament a la part alta del poble, però també repeteix la fórmula de posar a disposició dels visitants un bus llançadora des de Clariana (on hi ha molt d’espai d’aparcament) fins a Castellet, per donar més fluïdesa al trànsit que hi arribi.

FER UN COMENTARI