Cau una xarxa criminal que operava a la vegueria i que posava en contacte productors i compradors de marihuana

0
437
Un agent dels Mossos inspecciona un dels domicilis de l'organització criminal especialitzada en el tràfic de marihuana. MOSSOS D'ESQUADRA
ACN.- Els Mossos han desarticulat un grup criminal especialitzat en la intermediació entre productors de marihuana i compradors internacionals a l’engròs. El desmantellament de l’organització va acabar dimecres amb la detenció de 13 homes i 3 dones, d’entre 18 i 63 anys. Als detinguts -15 de nacionalitat espanyola i un de francesa, amb domicilis a l’Alt Camp, Baix Penedès i Anoia- se’ls acusa de delictes de tràfic de drogues, tinença d’armes i pertinença a organització criminal. Aquestes detencions se sumen a 7 més que s’han fet al llarg de la investigació, amb un total de 23 detinguts. La policia ha intervingut 198 kg de marihuana i 50 kg de haixix.
Els detinguts van passar divendres a disposició del jutjat d’instrucció número 4 de Vilafranca del Penedès i la jutgessa va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació va començar l’octubre del 2019, quan es va localitzar un camió que circulava en direcció a la fronter amb França i que va ser interceptat a Vilafranca del Penedès. A la càrrega hi havia dos palets amb cabdells de marihuana envasats al vuit amb un pes de 82,2 kg i van detenir el camioner. Arran de la intervenció, es va obrir diligències per esbrinar la procedència de la droga.

Aquest dimecres els Mossos van fer 12 entrades a Valls, Puigpelat, Vendrell, Aiguamúrcia, Santa Margarida de Montbui i Igualada, on van detenir 16 persones i van intervenir dues armes de foc curtes, tres escopetes de caça, diverses armes prohibides, una pistola i dues carabines d’aire comprimit. També es van intervenir nou vehicles.

A més, es van localitzar dues plantacions interiors i es van recollir 140 plates de marihuana i 3 kg de cabdells, 14.000 euros en metàl·lic i, en una de les entrades, es van trobar 800 monedes i estris metàl·lics de valor històric que s’han d’analitzar per determinar-ne la procedència.

Una organització jeràrquica
Al capdamunt de la organització hi havia dos dels detinguts, de 40 i 45 anys i veïns del Vendrell i Puigpelat, respectivament. El primer tenia la funció de localitzar i contactar amb els productors locals i fer un seguiment de les diferents produccions. El segon era l’encarregat de contactar amb els compradors i feia efectiva la venda.

La resta del grup desarticulat feia funcions de suport als dos caps, de vigilància i guarda de la substància de cada transacció.

FER UN COMENTARI