Cauen més del 15% les donacions al Gran Recapte d’Aliments a l’Alt Penedès

0
1079
Alumnes del curs d’auxiliar de vendes del PTT van fer de voluntariat en el Gran Recapte a Vilafranca.

Divendres i dissabte va tenir lloc l’onzena edició del Gran Recapte d’Aliments, amb el qual cada any per aquestes dates el Banc d’Aliments de Catalunya recull, a través de voluntariat, els queviures i productes de primera necessitat que la clientela dels supermercats vulgui donar solidàriament per a les famílies més necessitades.

A l’Alt Penedès, Manuel Medialdea, delegat a la comarca del Banc d’Aliments i president de l’associació Ressò de Vilafranca, explica que hi van col·laborar unes 700 persones de manera voluntària, 486 de les quals, a Vilafranca. La recollida es va fer en 32 supermercats i hipermercats de la comarca (22 de Vilafranca i la resta, de Sant Sadurní, els Monjos i Gelida) i també hi van contribuir botigues de menor dimensió de pobles com Sant Martí, Ordal i Pontons. En total s’hi van recollir unes 50 tones de menjar, davant les 67,5 de l’any passat. Medialdea creu que aquesta disminució es deu al fet que “el Banc d’Aliments ha decidit avançar-ho una setmana aquest any, normalment es feia l’últim cap de setmana de novembre, i si la gent cobra cap al dia 25, hi pot haver influït”. Macarrons, oli, llet, arròs i carn i peix enllaunats són alguns dels productes que majoritàriament es van deixar als contenidors que hi havia als accessos dels establiments. Tots els queviures es quedaran al Rebost Solidari de Vilafranca (que dona servei a 1.300 usuaris) i als bancs d’aliments de la comarca.

Enguany, l’alumnat del curs d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic del Pla de Transició al Treball de Vilafranca va participar en la campanya del Gran Recapte, a petició pròpia. Ho van fer al supermercat Esclat, atenent la clientela, informant sobre la campanya, animant-los a participar i orientant-los sobre el tipus de productes més necessaris. A més, també recollien i classificaven els productes recaptats. I tot això de manera coordinada amb d’altres persones voluntàries.

FER UN COMENTARI