CCOO demana flexibilitzar l’elaboració del cava per evitar la pèrdua de llocs de treball

0
746
Els responsables de CCOO d'Indústria a l'Alt Penedès i el Garraf.

CCOO d’Indústria de l’Alt Penedès i el Garraf ha demanat al Consell Regulador del Cava que impulsi mesures per “flexibilitzar el marc normatiu per a l’elaboració del cava” davant l’actual situació d’emergència climàtica i sequera que està afectant les vinyes del país. “Fa dos anys que la verema és dolenta i no hi ha vi per embotellar, la qual cosa implica un perill que no es pugui fer front a les comandes internacionals”, ha avisat Antonio Domínguez, responsable del sector del cava de CCOO d’Indústria.

Per Domínguez, la DO Cava “està en desavantatge” amb altres marques que han flexibilitzat l’elaboració i han multiplicat la producció, com ara Prosecco. Tot això pot acabar comportant una “pèrdua de la quota de mercat” en les exportacions, que alhora es tradueixi en una “pèrdua d’ocupació” i llocs de treball, segons José Antonio Hernández, secretari general de CCOO d’Indústria de Catalunya.

La caiguda de prop d’un 20% de la producció aquest 2023 i les males previsions de cara als pròxims anys, porten CCOO a demanar al Ministeri d’Agricultura que creï “una taula de diàleg social” que serveixi per “diagnosticar la situació, acordar mesures i aplicar-les” de forma ràpida, tal com ha avançat la secretària general de CCOO d’Indústria a l’Estat, Garbiñe Espejo. En aquesta taula hi hauria d’haver “la veu dels treballadors i els sindicats”, una cosa que els últims anys no s’ha aconseguit, lamenten.

Des de CCOO creuen que les innovacions tecnològiques s’haurien d’aprofitar per millorar la producció, mantenint sempre la qualitat i els llocs de treball. També creuen que cal adoptar mesures davant l’escenari de sequera perllongada, “que no s’ha de tractar com un fet excepcional, sinó que tot indica que ja serà recurrent“, ha conclòs Hernández.

FER UN COMENTARI