ACN.- Amb el lema ‘Volem un futur al Penedès’, CCOO i UGT han convocat una concentració el pròxim 3 d’octubre a Santa Margarida i els Monjos en defensa del teixit industrial del Penedès i contra la destrucció d’ocupació. Tot i que els sindicats havien previst fer una manifestació que recorregués un tram de l’N-340, les restriccions imposades per la pandèmia l’han restringit a una concentració davant la sala Alguer a les 11 del matí. Sigui com sigui, l’objectiu és que la mobilització sigui “massiva” per demostrar que tot el Penedès “està disposat a lluitar per defensar el seu futur”. Els sindicats temen que els anuncis de tancament d’empreses com Saint Gobain o Bosch siguin només la “punta de l’iceberg” aprofitant “l’excusa” de la pandèmia.

En vista a la concentració del dia 3, els sindicats han reclamat el suport i la presència de 78 ajuntaments i els consells comarcals de l’Alt Penedès, l’Anoia i el Garraf. També confien en la implicació de partits polítics i entitats socials. “Ha arribat l’hora de ser executius. Demanem la participació de tota la Vegueria del Penedès per frenar la pèrdua d’ocupació i de teixit industrial”, ha apuntat en roda de premsa Francesc Rica, secretari general de la UGT a l’Anoia, el Garraf i l’Alt Penedès.
Josep Maria Romero, de CCOO, ha recordat que la pèrdua de teixit industrial fa temps que s’arrossega al gran Penedès. Aquí, ha recordat que abans de l’estiu es van produir tancaments en empreses auxiliars de Nissan com Calsonic o Marelli i que ara les “males notícies” han continuat amb Robert Bosch, Saint Gobain o Alfisa.

Romero ha destacat que la del 3 d’octubre ha de ser una “concentració social” on tot el Penedès aixequi la veu per deixar clar “que vol un futur pel territori” amb una base industrial sòlida que generi llocs de feina de qualitat i on la concertació social “sigui un element útil”.

Francesc Rica també ha reclamat la implicació de les institucions, principalment de la Generalitat, per “mantenir l’equilibri entre sectors productius” que hi ha al Penedès. “Molta gent quan pensa en Penedès ho fa en vi i cava i s’oblida que hi ha molt més i que tot s’ha de protegir”, ha afegit. També ha deixat clar que ha arribat el moment de “fer coses” i “destriar dos o tres coses” per sortir a defensar-les al carrer “amb tota la força”.

De manifestació a concentració

La idea inicial dels sindicats era organitzar una manifestació que sortís del polígon Casanova de Santa Margarida i els Monjos a les 11, davant la seu d’Alfisa, i que recorregués l’N-340 per finalitzar davant la sala Alguer on es llegiria el manifest. Davant la negativa de les autoritat, finalment s’ha optat per una concentració a la sala Alguer respectant tot les mesures de distància i seguretat.

FER UN COMENTARI