CCOO i UGT reclamen un pla de xoc per cobrir la “situació catastròfica” del Baix Penedès

0
509
La delegada de l'UGT al Baix Penedès, Mar Vázquez, i la secretària general de CCOO a Tarragona, Mercè Puig. // GEMMA SÁNCHEZ-ACN

Els dos sindicats majoritaris al territori, Comissions Obreres i Unió General de Treballadors, han explicat avui en roda de premsa que la comarca del Baix Penedès es troba en una “situació catastròfica” i que és urgent que la Generalitat “inverteixi en un pla de xoc que impulsi la indústria i l’agricultura”, segons informa l’ACN.

Els sindicats apuntaven que a la comarca hi ha un 20% d’atur, xifra que la situa com la comarca amb més desocupació de tot Catalunya i que creuen que empitjorarà “amb el tancament de Saint Gobain-Glass de l’Arboç perquè no sabem si es compliran les promeses de recol·locació dels 122 treballadors”.

La delegada de l’UGT al Baix Penedès, Mar Vázquez, lamentava l’elevada taxa d’atur; i la secretària general de CCOO a Tarragona, Mercè Puig, afegia que no hi poden haver més tancaments i exigia “que les administracions despleguin un pla de xoc per re-industrialitzar la comarca i impulsar els seus recursos agrícoles. Podem apostar per la biomassa, la indústria forestal o el turisme, però calen inversions”.

Des dels sindicats recordaven l’acord de la planta Nissan de la Zona Franca de Barcelona i demanaven una participació massiva a la manifestació d’aquest dissabte a Santa Margarida i els Monjos: “podem fer propostes, però la Generalitat és qui decideix on invertir, i la única manera de què aposti per la taula de re-industrialització és davant d’una gran mobilització”.

FER UN COMENTARI