El CE Moritz Vendrell s’ha endut en derbi penedesenc de la 13a jornada de l’OK Lliga d’hoquei patins a la pista del Cafès Novell CP Vilafranca Capital del Vi (4-6) i s’ha assegurat així, a manca de dues jornades per l’equador de la lliga, la presència a la propera edició de la Copa del Rei. Els 23 punts assolits (6a posició) fan impossible que el 8è classificat, el CH Caldes amb 16 punts, l’atrapi abans d’acabar la primera volta.

L’accés a la Copa s’ha forjat després de sis victòries en les darreres set jornades, tan sols amb l’ensopegada sorprenent de la setmana passada amb el Lloret (3-4). El partit de dissabte a la nit va ser molt disputat, amb alternances al marcador i emoció fins al final. S’avançà el Patí al primer minut (Marc Vázquez), però a mig segon temps Eloi Mitjans, que havia fallat un penal, li havia donat la volta al marcador amb dos gols. Abans del descans encara hi haurà temps per tres gols més, i arribar amb empat a tres (Jordi Galán i Lluís Ferrer al darrer minut pel Vilafranca, i Edu Fernández pel Vendrell). A la represa, Àngel Rodríguez posava per davant el Vilafranca, però ràpidament va començar el festival Xixi Creus, que s’anotaria un hat-trick (el darrer gol, de falta directa).

Com a anècdota, el partit ha estat el dels retrobaments: el vendrellenc Lluís Ferrer (cinc temporades al Vendrell) i Ángel Rodríguez (el darrer club on havia jugat era també el CE Vendrell) vesteixen ara de blau vilafranquí, mentre que bona part de la plantilla actual vendrellenca va ser fitxada a l’estiu del CP Vilafranca: Roger Rocasalbas, Marc Navarro, Edu Fernández i l’entrenador Jordi Garcia.