El 80% del menjar que ingerim conté gluten. Això és una realitat i ser intolerant a aquest aliment no és fàcil. Per això celebro que 27 de setembre s’aprovés al Ple municipal una moció per millorar la qualitat de vida de les persones amb celiaquia. Una moció per avançar en els drets del col·lectiu de celíacs, necessaris perquè les persones amb celiaquia pateixen una situació de desigualtat: desigual disponibilitat d’aliments en establiments públics i privats i elevat cost econòmic d’aquests aliments, que fa que la diferència de preu entre els aliments amb i sense gluten sigui considerable.

Com a CUP ens comprometem a fer un seguiment de tots els acords presos, però és l’Ajuntament qui els haurà de desenvolupar. Quan parlem de temes que afecten la salut de les persones no n’hi ha prou amb aprovar una moció i fer després el que es vulgui, cal implementar les propostes que permetin als celíacs tenir una vida més normalitzada, així com donar resposta a la dificultat per trobar aliments sense gluten amb una certa normalitat i a un preu normalitzat en comparació a la resta d’aliments. És una qüestió de voluntat, i és l’Ajuntament qui té el deure de vetllar per tots els acords presos. A la barra de la Festa Major Popular “La Barraca” hi havia cervesa sense gluten; això vol dir que ja hi ha iniciatives populars que acullen amb consciència totes les realitats.

Celebrarem l’aprovació de la moció, sent conscients que no podrem solucionar un problema com aquest en quatre dies, però sí que vetllarem perquè tot sigui més fàcil.

Laia Santís
Regidora de la CUP a Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI