Cent anys de la concessió del títol de basílica a Santa Maria de Vilafranca

0
1178
La propera festivitat de Sant Raimon de Penyafort, el dimarts 7 de gener de 2020,copatró de Vilafranca, s’escaurà el centenari de la concessió del títol de basílica menor a l’església de Santa Maria per part del papa Benet XV. La parròquia festejarà l’efemèride amb una missa el mateix dia, a les 8 del vespre, que serà presidida pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, amb la participació en els cants de la Schola Gregoriana de Vilafranca. Al final s’hi cantaran els goigs de Sant Raimon. També tindrà lloc la interpretació de l’Ave Verum de Mozart, a càrrec del cor Ave Verum, creat especialment per a aquesta ocasió, amb l’acompanyament de l’orquestra de cambra Art&So, a l’orgue Berenguer Montserrat i la direcció de Miquel Benito.
Amb motiu d’aquesta efemèride s’estrenaran unes noves insígnies pròpies de les basíliques (conopeu i tintinacle), que es van destruir l’any 1934 i ara es recuperen. El conopeu és una mena de parasol amb amples ratlles de colors daurat i vermell, que s’usava per fer ombra al Papa; el tintinacle és una peça de fusta que representa un campanar, amb una campaneta al seu interior. També es presentarà un nou escut basilical.
Així mateix, prèviament, el 2 de gener, l’historiador local Daniel Sancho pronunciarà la conferència “Cent anys de la concessió del títol de basílica menor a Santa Maria de Vilafranca (1920)”.
Aquesta celebració coincideix amb una nova fase de les obres de rehabilitació de la basílica que s’estan portant a terme a la part central de la teulada, amb la campanya de recaptació de fons  oberta.

FER UN COMENTARI