Un centenar de veïns van tallar divendres de la setmana passada la carretera C-31 en una marxa que va sortir de Cunit i va arribar fins a Segur. Els manifestants, convocats per la Coordinadora Calafell, van tornar a reivindicar l’alliberament del peatge de la C-32. Una mesura amb la qual es pretén descongestionar la carretera C-31, per la qual hi circulen fins a 21.000 vehicles diaris, inclosos camions pesants. “Volem que la C-31 es tracti d’una vegada per totes com una travessera urbana i deixi de ser una carretera comarcal. Per aconseguir-ho el territori ha de disposar d’una via ràpida alternativa i gratuïta. Per això demanem que s’aixequi el peatge de la C-32, un dels més cars d’Europa”, va explicar la portaveu de La Coordinadora Sònia Mirambell.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, va insistir en el fet que la manca de vies ràpides i gratuïtes “és un dels problemes més grossos que tenim al territori a nivell de mobilitat”. Per anar a Barcelona, des de Calafell, o agafem les costes del Garraf o només podem arribar-hi per l’AP-7 o per la C-32, dues autopistes de pagament. “Els peatges penalitzen els nostres desplaçaments, la competitivitat de la nostra economia i el nostre atractiu turístic”.

L’alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras va afirmar que a nivell polític s’està en constants converses amb la Generalitat. Va reconèixer, però, que les pressions no estan donant resultats amb el termini esperat. Una de les últimes peticions efectuades ha estat un estudi per calcular el cost del rescat de l’autopista C-32, que encara no s’ha atès.

La Coordinadora Calafell ha anunciat un altre tall per d’aquí a dos mesos i ha avançat que demanarà una negociació directe amb el conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull.

FER UN COMENTARI