Centenars de puntaires se citaran diumenge a la Fira de Santa Llúcia de l’Arboç

0
316

El cap de setmana que ve l’Arboç celebra la 809a edició de la Fira de Santa Llúcia. Fira de la Punta de Coixí de Catalunya. A banda de la fira d’artesania i desenes d’activitats lúdiques i culturals, sens dubte, un dels actes més concorreguts i amb més personalitat de tots serà la Plantada i Exhibició de Puntaires. Enguany aquesta mostra arriba a la vint-i-sisena edició consolidada i catalogada com l’única fira temàtica dedicada al món de la punta al coixí.

Tot i que la Plantada i Exhibició de Puntaires, en la qual hi participaran centenars de puntaires arribades d’arreu del país i de l’estat espanyol, no serà fins diumenge, els motors començaran a escalfar-se ja divendres amb la inauguració de la remodelació de les instal.lacions de l’Escola de Puntaires amb motiu del seu 80 aniversari.

La Plantada i Exhibició tindrà lloc diumenge al llarg de tot el matí i, en paral·lel també hi haurà un mercat de productes relacionats amb la punta de coixí el qual aplegarà més d’una vintena de parades especialitzades. Tot plegat tindrà lloc a la plaça d’Antonio Machado i carrers del voltant. També es programarà allà mateix una classe magistral de punta al coixí sobre la tècnica arbocenca per fer un guipur que impartirà la professora Mercè Ribas Boronat.

Enguany es torna a celebrar el “Gran Sorteig de Santa Llúcia”, amb butlletes a 1 euro que es poden adquirir a l’oficina de Turisme i a la XXVI Plantada el mateix diumenge. Hi hauran diferents regals, destacant com a primer premi un punt de llibre confeccionat per la puntaire arbocenca i Mestra Artesana Mercè Ribas.

A banda de la Fira de la Punta de Coixí, la Fira de Santa Llúcia aplegarà al llarg del cap de setmana una xifra rècord de parades d’artesania. Per aquesta edició l’Ajuntament de l’Arboç, que és l’organitzador de l’esdeveniment, ha volgut reforçar les activitats complementàries nadalenques adreçades al públic familiar. D’aquí que al llarg del cap de setmana hi hagi una xocolatada, un tió perquè la mainada alimenti, un arbre dels desitjos i una bola de Nadal gegant, la visita del Pare Noël i música en directe per diferents espais de la fira.

 

FER UN COMENTARI