Centre d’Interpretació de l’Aigua: construir producte abans de llançar-se a captar visitants

0
1579
Ramon Riera (alcalde) i Cristina Barbacil (Mas Albornà).

Dijous de la setmana que ve a la tarda es farà l’acte oficial (i poc formal) d’inauguració del Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit, vuit mesos després de la seva obertura. En aquest període hi van passat poc més de 2.000 visites, que no són moltes, per bé que els esforços s’han centrat en un altre àmbit. L’alcalde Ramon Riera explica que “fins ara ens hem centrat en construir producte, hem fet poca promoció encara”. De moment, obre els dissabtes, diumenges, festius i quan tingui visites concertades.

En aquests vuit mesos, s’han creat diversos productes promocionals, com són cinc postals (a la venda ja a la botiga del Centre); una bossa de pa, una de roba, un davantal i samarretes; la pàgina web; i el targetó “Torrelavit tasta’l” que ofereix descomptes en vuit establiments del municipi (cellers, botigues i restaurants). També es preveu fer descomptes en entrades combinades (per exemple, al Centre i a un celler) i es programaran tallers puntuals (d’aprendre a fer paper, de fer paperines, de papiroflèxia…) com a complement a la visita, que sempre és guiada (per membres de la Fundació Mas Albornà).

De visites n’hi ha tres de possibles: únicament al Centre de l’Aigua, al poble i al safareig (que també està vinculat a l’aigua i es passeja pel Camí del Riu). A més, el Centre ha passat a ser un dels punts d’informació turística de l’Alt Penedès, i segons l’alcalde, es deixarà aconsellar per EnoturismePenedès per decidir cap on focalitza els seus esforços promocionals, per bé que creu que el seu mercat potencial inicial ha de ser l’Alt Penedès, també les comarques del voltant “i de mica en mica anar obrint aquest cercle per Catalunya”.

Pel que fa a l’acte inaugural del dia 20, fugirà de tota convenció. Hi haurà parlaments inicials, sí, a la Casa de Cultura, amb l’alcalde, la presidenta de la Diputació Mercè Conesa i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Octavi Bono. Però després d’aquest breu prolegomen protocol·lari, l’actor Quim Masferrer començarà un recorregut pel poble en què s’anirà trobant personatges als quals entrevistarà (estil El foraster, de TV3) per esbrinar d’on ve i què hi ha a Torrelavit, per acabar al Centre d’Interpretació de l’Aigua amb un monòleg final.

FER UN COMENTARI