Ceràmiques d’inspiració cubista s’exposen al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca

0
216

El Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acull del 28 de gener al 6 de març l’exposició “Cubisme i Terracota”, de Pere Casanovas Santacana “KAX”. Es tracta d’una col·lecció de 45 peces de ceràmiques inspirades en obres de grans artistes cubistes. La inauguració serà a les 7 de la tarda, amb presència de l’artista.

La idea plàstica que es presenta en aquest projecte és una reinterpretació, en rajola de ceràmica o terracota de 20×20 cm, d’algunes de les peces cubistes més representatives. L’obra de Picasso “Les Senyoretes del carrer d’Avinyó” es considera el primer quadre cubista, i Cézanne és un altre precursor d’aquest moviment artístic basat amb la descomposició de les formes i l’experimentació geomètrica, com si es tractés de puzles.

Per seleccionar obres i artistes, Pere Casanovas (la Granada, 1950), actualment resident a Vilobí, ha seguit el criteri de considerar els autors reconeguts, nascuts abans d’acabar el segle XIX, que representen el bo i millor de cada corrent associada al cubisme: pre cubisme, cubisme, suprematisme, orfisme, cubo-futurisme, concretisme, constructivisme, vibracionisme, rondocubisme, etc. Destaquen artistes com Juan Gris, José Moreno Villa, André Lhote, George Valmier, Bohumil Kubista, Jean Metzinger, Umberto Boccioni i Diego Rivera, entre altres.

Aquesta és la primera de les nou exposicions d’art que Pinnae ha programat per aquest 2022 al Fòrum Berger Balaguer. El plat fort d’aquesta temporada serà l’exposició d’una selecció d’obres de grans mestres del Modernisme català, amb un homenatge a la figura femenina, “París Barcelona. La visió femenina de la Belle Époque”, amb obres de Ramon Casas, Cardona, Graner, Masriera, entre altres.

D’altra banda, al llarg de 2021 van ser 12.186 persones van visitar les diferents exposicions que hi va haver a la sala de la rambla de Nostra Senyora, de Vilafranca.

FER UN COMENTARI