Cercaviles i castells quasi sense restriccions a la Fira de Santa Teresa del Vendrell

0
435
Panderetes del Vendrell.

Enguany, la Fira de Santa Teresa recupera la seva cercavila de cultura popular i la cercavila de foc, talment com per la Festa Major, i ho fa sense restriccions. Després de l’obertura permesa pel Procicat, l’Ajuntament ha decidit a darrera hora permetre que els dos seguicis es puguin fer sense cadires al recorregut i sense reserva prèvia, és a dir, hi podrà acudir tothom. Sí que es mantenen els punts d’encesa previstos a la cercavila de foc, que seran al carrer Prat de la Riba (Rambla) i a les places Nova, Pep Jai i Vella. La cercavila de foc serà dissabte al vespre amb inici a la Rambla i final a la plaça Vella, i hi prendran part únicament els grups vendrellencs: Ball de Diablons, Víbria, Ball de Diables, Drac El Tallot, Mulassa Feixuga, Bou de Foc, Drac del Vendrell, Drac de Foc El Cabrot, Cabrot Petit, Borinot de Foc, Puces del Caramot i Caramot.

Quant a la cercavila popular, serà diumenge al matí, amb sortida a la plaça Vella i final a la plaça Nova, passant pels carrers Peix, Prat de la Riba, La Rambla, carrers Otó Ferrer, Dr. Robert i Cafès. Hi dansaran els grups de cultura popular del Vendrell: Diablons, Diables, Drac, Aligueta, Àliga, Lleonet, Lleó, Ball de Bastons, Cavallets, Cercolets, Cintes, Faixes, Figuetaires, Bolangera, Patatuf, Gitanes, Panderetes, Panderos, Pastorets, Valencians i Gegants, Gegantons i Nans.

També els castells

Diumenge tornaran els castells al Vendrell, gairebé dos anys després de la darrera actuació, que va ser per Sant Zacaries de 2019. Inicialment s’havia previst que es fes amb el públic assegut i les colles entrant i sortint de plaça, per tal que no coincidissin i evitar aglomeracions, però al final es podrà fer sense gairebé restriccions: hi podrà cabre tant de públic com es vulgui, tothom a peu dret, i les tres colles coincidiran a la plaça Vella sense haver de desplaçar-se amunt i avall. Com en qualsevol altra diada, això sí, no podran ajudar-se entre elles a la pinya. Tampoc el públic.

La diada de Santa Teresa comptarà amb el cartell habitual: Nens del Vendrell, Joves de Valls i Jove de Tarragona. Començarà a la 1 del migdia (en acabar els versos dels Diables, també sense restriccions), i tindrà el format de pilar d’entrada, tres rondes i pilars finals. Els vallencs hi aniran amb ganes de plantar el seu primer castell de vuit des de la represa, si bé “amb els condicionants actuals és molt difícil”, ha dit el sots cap de colla, Andreu Gassó. Els tarragonins hi plantegen una diada amb tres castells de set de gamma alts, segons ha manifestat el seu segon cap de colla,  Enric Masip. I els vendrellencs tenien la intenció de fer-hi castells de set bàsics, però després de constatar l’evolució dels darrers assajos, el cap de colla Jordi Pellicer apunta que “pot ser que puguem fer alguna cosa més”.

FER UN COMENTARI