CEVIPE ha decidit foragitar de forma definitiva els coloms que s’apleguen a les naus de la seva cooperativa al Vendrell. I ho ha fet contractant els serveis d’una nova empresa instal·lada a la capital del Baix Penedès, C3 Control, que ha apostat per utilitzar un exemplar d’àliga Harris per acabar amb aquestes aus. L’àliga es diu “Senisa”, és d’origen americà, té uns 7 mesos de vida, pesa uns 650 grams i amb les ales desplegades mesura aproximadament un metre.

Com explica el responsable de C3 Control, Maximiliano Artazamanoa, el treball consisteix a diagnosticar el problema, observar el comportament de les aus, localitzar les vies per on entren i surten i esbrinar si hi dormen. Un cop es disposa de tota la informació, es comencen a fer els primers vols per l’interior de les naus. Afirma que els coloms, en veure l’au rapaç, se senten intimidats i insegurs i abandonen l’espai. Destaca que és un mètode molt efectiu i amb una mínima intervenció humana: “s’utilitza només l’instint natural de l’àliga per a la cacera”.

CEVIPE assegura que es tracta d’un mètode respectuós amb el medi i també amb les persones. De fet, a part de no utilitzar cap tipus de producte químic, ni trampes, tampoc utilitza cap aparell per generar ultrasons molestos per als ocells, però, sovint també per a les persones. Els vols continuaran fins a aconseguir fer fora tots els coloms de la cooperativa.

FER UN COMENTARI