Cevipe ofereix pràctiques a persones amb discapacitat i trastorns mentals

0
202

El grup cooperatiu Cevipe, integrat per quinze cooperatives vinícoles de l’Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf, Tarragonès, Alt Camp, Conca de Barberà i les Garrigues, col·labora habitualment amb el programa de pràctiques de la Fundació Santa Teresa del Vendrell, a través de l’Escola de Turisme del Baix Penedès, i des d’aquest any també amb el Servei Integral d’Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental (SIOAS).

Dídac Guerra, responsable de control i qualitat de Cevipe, assegura que l’experiència és molt positiva perquè amb l’alumnat en pràctiques “d’entrada veiem fins on arriben, en fem un seguiment i l’objectiu és que agafin habilitats diverses, posant-les en pràctica i intentant treure’ls de la zona còmoda de fer sempre la mateixa tasca”. La idea és, segons Guerra, “aplicar el coneixement, que agafin seguretat i també una cosa molt difícil a les aules, com és aprendre a conviure en l’àmbit laboral”.

La missió de Cevipe és oferir recursos tècnics i humans per millorar la renda econòmica dels viticultors i la qualitat des del cultiu fins a l’elaboració i comercialització dels seus vins i caves, amb un compromís amb el territori, emparat sota el distintiu de qualitat de les diferents Denominacions d’Origen. També disposen d’agrobotigues al Vendrell i a l’Arboç, on s’ofereixen serveis de bar i restaurant i una selecció de productes gurmet de proximitat, i els vins i caves del grup.

El Francis i l’Adrià actualment estan fent les pràctiques amb Cevipe Grup Cooperatiu SCCL. El Francis, per exemple, ha estat a cuina, al magatzem, a la botiga, a la brasa i també a la barra.

Amb les pràctiques, confessa Gallego, “intentem donar als estudiants feina que tinguin la capacitat de fer. A mesura que hi arriben, els donem més tasques i responsabilitats perquè puguin prendre decisions i treballar de manera autònoma. No volem persones dependents. Per a nosaltres és un procés continu, l’equip està habituat a tenir estudiants en pràctiques i els clients valoren que col·laborem amb col·lectius vulnerables, perquè no tothom està disposat a fer-ho”.

FER UN COMENTARI