Cinc dones impulsen la plataforma ‘No a la MAT Alt Penedès’

0
450
D'esquerra a dreta, les coordinadores de la plataforma: Fina Raventós, Carme Mut, Anna Gallego, Conxita Colet i Neus Pla.

La preocupació per l’avantprojecte presentat per l’empresa Forestalia i que preveu la construcció d’una línia de Molt Alta Tensió (MAT) al Penedès ha fet que la Fina Raventós, la Carme Mut, l’Anna Gallego, la Conxita Colet i la Neus Pla s’hagin mobilitzat per crear la plataforma ciutadana No a la MAT Alt Penedès.

Aquest mateix matí, les cinc coordinadores han presentat la nova plataforma, “amb l’objectiu de lluitar contra el desgavell que es vol fer al territori”. No a la MAT Alt Penedès neix convençuda “de la necessitat d’un canvi de paradigma energètic, que aposti per l’energia neta, però amb estudis rigorosos d’autosuficiència que tinguin un impacte positiu per la salut i el territori”.

Les coordinadores són veïnes de l’Alt Penedès i s’han conegut a les darreres reunions informatives que s’han fet sobre la MAT. En aquest sentit, i després de diverses trobades amb altres entitats del territori, assenyalen que “hi havia un buit a la comarca i, per això, calia crear un moviment a l’Alt Penedès”. Una de les coordinadores, Conxita Colet, ha lamentat que es vulgui construir una infraestructura d’aquestes característiques, “que malmet el territori i juga amb la salut de les persones” i ha apuntat que “la ciutadania necessita saber tota la informació sobre aquest projecte per poder decidir sobre el seu futur”.

Un cop presentada la plataforma, confien que s’hi puguin adherir més persones per començar a treballar, el més aviat possible, amb altres associacions del territori. De moment, avui No a la MAT Alt Penedès ha exigit a les administracions responsables la revocació, de forma immediata, d’aquest projecte. També han informat que, més endavant, organitzaran xerrades, caminades i mobilitzacions arreu de la comarca.

FER UN COMENTARI