Cinc restaurants, deu cellers i una pastisseria, a la setena Xarel·lada de Cunit

0
283

El dissabte 29 de juny tindrà lloc la setena edició de la Xarel·lada de Cunit, que consolida les dates estrenades l’any passat un cop passada la revetlla de Sant Joan, per evitar les aglomeracions que va tenir fa dos anys. Aquesta data a finals de juny coincidirà amb la primera de les fires d’artesans de l’estiu i suposarà l’estrena de la temporada d’estiu a la platja cunitenca.

La Xarel·lada manté el format d’altres anys: començarà a les 8 del vespre al passeig marítim, a l’alçada de la platja de les Sorres. Per un preu de dotze euros, hom rebrà una copa de vi i podrà consumir tres monovarietals xarel·lo, dues tapes i unes postres; tot ambientat amb la música del grup Bocamolls i del dj Xef Andreu. En acabar la Xarel·lada, si es vol allargar la festa, se serviran gintònics, caipirinyes i altres begudes.

Enguany seran deu els cellers participants, amb un de convidat de fora del Penedès: Costador Terroirs Mediterranis (Conca de Barberà), que hi portarà un xarel·los, un dels quals brisat, fet amb metodologia de vi negre i presentat en ampolla de fang. Del Baix Penedès, tornarà a ser-hi el celler Esteve i Gibert, hi debutarà Finca Mas Perdut (Santa Oliva), en la segona anyada que embotellen; i Jané Ventura hi presentarà el seu primer 100% xarel·lo embotellat. És novetat Loxarel, els vilanovins Vinyes 7 Pams hi serà per segon any i també hi serviran xarel·los Castellroig, Finca Viladellops, Mas Candí i Heretat Montrubí. Per primera vegada, els cellers vendran ampolles durant la fira.

Per acompanyar el vi, cinc tapes a càrrec de l’Hotel Adia (calamars farcits amb botifarra negra), L’Arrosseria (fideuà negra), Bar Travesas (empanada gallega), Ronsito (cebiche de peix) i Mistral (pizza). I el forn Casas servirà crema de llimona, mouse de xocolata, crema catalana i farcit de crema catalana.

Com a complement a la Xarel·lada, al matí hi haurà una xerrada sobre la història de la varietat de raïm xarel·lo i al migdia una passejada per les vinyes de Cunit, que s’acabarà amb un tastet al Xiringuito.

FER UN COMENTARI