Cinquena edició del Mes del Xató al Penedès Marítim

0
748
Acte de presentació del Mes del Xató.

Per cinquena temporada consecutiva, Cubelles i Cunit, els dos municipis veïns impulsors de la marca turística Penedès Marítim, duen a terme el Mes del Xató al Penedès Marítim; una campanya de promoció gastronòmica que impulsen els dos ajuntaments i que l’any passat va tenir com a resultat la venda de més de 1.400 menús de xató al llarg els 28 dies, amb un impacte econòmic directe de més de 25.000 euros per al sector de la restauració: 19.340 a Cubelles i 6.144 a Cunit. En els quatre anys transcorreguts, el Mes del Xató acumula més de 5.900 menús de xató servits, amb un impacte superior a 90.000 euros.

Com que el resultat de la campanya va ser valorat positivament, enguany hi tornen, passant dels 15 restaurants participants l’any passat a 21 (quinze de Cubelles i sis de Cunit). Els restaurants participants a la campanya han elaborat un menú a preus assequibles, que oscil·len entre els 14 i els 24 euros, amb protagonisme de la salsa típica penedesenca. Tots els comensals de xató rebran una entrada gratuïta per a l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel, de Cubelles, vàlida durant tot l’any.

La campanya distribuirà 2.000 llibrets del Mes del Xató al Penedès Marítim, que recull tota la informació de la promoció. També se sortejaran 21 sopars/dinars per a dues persones entre els seus participants. Per participar-hi cal haver anat a un mínim de dos restaurants i acreditar-ho omplint una butlleta segellada pels restaurants. El sorteig es farà durant la primera quinzena de març.

Els restaurants participants són, a Cubelles, La Salseta, El Racó d’en Pinilla, El Peixet, El Gourmet de la leña, L’Armengol, Hostal del Foix, Fermin’s, La Flamita, La Llar d’en Katxi, Cal Tala, El racó d’en Cona, Rober’s Costa Este, Vermuteria ach la festa, La Trattoria del mar i Domu; i a Cunit, Hotel Adia, El Asador de Cunit, Ronsito Gastrobar Cocteleria, Rodaví en masia Can Nicolau, Brasita de Cunit i Restaurant Piero.

Xatonades populars a Cubelles i a Cunit

Com a culminació del Mes del Xató al Penedès Marítim hi haurà el dissabte 29 de febrer al migdia la primera Xatonada Popular de Cunit, a la plaça del Casal, i l’endemà diumenge 1 de març hi haurà a la places del Castell i del Centre Social Joan Roig i Piera la 19ª Xatonada Popular de Cubelles, a partir de les 11 del matí.

FER UN COMENTARI