CiU i ERC exhibeixen bona sintonia després de cent dies de govern a Vilanova

0
684
Jordi Medina (ERC) i Neus Lloveras (CiU), fent balanç.

No ha transcendit si hi ha hagut alguna batussa interna entre CiU i ERC en aquests primers cent dies de govern a l’Ajuntament, després que el grup que lidera l’alcaldessa Neus Lloveras, a un any de les eleccions municipals (i no pas a finals de l’any passat) es tragués de sobre l’incòmode soci de govern que havia donat suport al 155, el PSC, i el canviés pel dels independentistes republicans. La batllessa i el portaveu del govern i republicà Jordi Medina van exhibir total sintonia dimarts en la roda de premsa de valoració d’aquests primers tres mesos de cohabitació al govern de la ciutat. I van enumerar tota una llarga llista de projectes, aprovacions i intencions per evidenciar-ho. Sense fissures. Aparentment.

Entre els projectes engegats, Medina va citar la creació de 22 places a l’Ajuntament (17 de promoció lliure i cinc de promoció interna); l’inici de la licitació de la nova Comissaria de la Policia Local i de l’Espai Jove, que es construiran a principis de la propera legislatura, i el mes que ve ja hi haurà els projectes acabats; la redacció del projecte museístic de la futura Casa de la Festa als Josepets; el nou circuit de ciclisme, que s’inaugurarà a l’octubre; la propera col·locació de gespa artificial i els nous vestidors del camp de futbol annex (de terra); la baixada –parcial– de l’IBI al 2019; el disseny d’una aplicació mòbil amb informació de la ciutat; la campanya de legalització de pisos turístics; i l’edició aquesta tardor d’un mapa turístic de Vilanova.

Aparcament dissuasiu

Per la seva part, Lloveras ha parlat l’adquisició d’un habitatge per a usos d’emergència social; la creació d’una bossa de pisos de lloguer per a joves; més diners per al manteniment de la via pública, especialment al barri de Mar; l’ampliació de l’aparcament dissuasiu de darrere l’hospital, un cop travessada la ronda Ibèrica; o el nou contracte de l’enllumenat públic.

Lloveras ha destacat “la bona execució del pla de govern”, la “molt bona relació de treball” i també la “sintonia amb aspectes de política de país”. Per la seva part, Medina ha respost a les crítiques del PSC dient que “d’idees n’hi ha moltes, que el PSC quan era al govern no tenia”.

FER UN COMENTARI