CiU també expulsa el PSC del govern del Consell Comarcal del Garraf

0
861

El grup comarcal de CiU també s’ha volgut treure de sobre la incomoditat de tenir com a soci de govern un partit favorable a la suspensió de l’autonomia de Catalunya i, en conseqüència, còmplice de tot el que es deriva de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Aquest dimecres la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia, ha signat el decret mitjançant el qual retira les competències de govern a un partit que va establir el pacte amb CiU a principis de legislatura, en paral·lel a com ho havia fet a l’Ajuntament de Vilanova. Dos pactes que han anat de bracet i que han durat tres anys. Dos pactes que han funcionat bé quant a gestió i projectes (malgrat haver eludit els seus integrants fer-se massa fotos junts, en el cas del Consell Comarcal); que venien de l’anterior legislatura, però que per a CiU, que té la paella pel mànec, després de mig any de repressió política, de presos polítics, de vulneració de la llibertat d’expressió, de setge a l’ensenyament, ha decidit tallar en sec tota ombra de complicitat amb el PSC. A un any de les eleccions municipals.

Ja la setmana passada el grup d’ERC va aprovar en assemblea oferir-se per pactar amb CiU si es decidia a trencar amb el PSC. De moment, de negociacions a nivell comarcal no n’hi han hagut, com sí que n’hi ha hagut per l’Ajuntament de Vilanova, de moment sense acord.

La sortida del PSC del govern del Consell del Garraf deia CiU en minoria al govern. La sociovergència tenia majoria absoluta justa, i si ara entrés ERC al govern, no arribaria a la majoria absoluta, de manera que haurien de cercar l’estabilitat aritmètica (com ho haurà de fer CiU igualment si es queda en solitari al govern) amb altres forces també contràries al 155. Segons la presidenta comarcal, “no hi ha pressa per buscar aquests acords” atès que “volem el millor pacte possible”.

FER UN COMENTARI