CiU i el trànsfuga d’ERC reproven l’alcalde de Sant Martí i el seu govern en minoria

0
828
Ple de reprovació de l'equip de govern d'esquerres a Sant Martí Sarroca.

El ple de l’Ajuntament de Sant Martí va reprovar dilluns l’equip de govern sencer, format per la CUP, ERC i els Socialistes. CiU i el trànsfuga d’ERC Manel Romanos van fer valdre els seus vots per posar en evidència, un cop més, que tot i estar a l’oposició són majoria, però al mateix temps es posava en relleu la seva “frustració” (com deia el batlle Antoni Ventura) de no poder presentar una moció de censura que forci un canvi de govern. I és que la llei no permet als trànsfugues firmar mocions de censura.

El ple va ser tens, amb un debat desagradable entre el cap de l’oposició i exalcalde Ramon Carbó (CiU) i l’alcalde Antoni Ventura (CUP). Govern i oposició estan enrocats en una escalada de retrets mutus, insults i desqualificacions, que li fa perdre subvencions. I se’n culpen mútuament.

Per una banda, Carbó reitera que per desbloquejar l’escola de música i l’ajut europeu per a la segona fase del castell només demana una reunió prèvia a la Junta de Govern Local de cada setmana, per estar informat del que es cou a l’Ajuntament i una explicació tècnica detallada dels dos projectes en qüestió, i els aprovarà. Per altra banda, Ventura replica que va ser Carbó quan manava qui va eliminar les comissions informatives, i que només ofereix diàleg “amb imposició i xantatge”.

A partir d’aquí, retrets i més retrets amunt i avall. Carbó va denunciar “manca de respecte cap a l’oposició”; va dir que si l’Ajuntament és “ingovernable” és perquè hi ha un govern “totalitari” que no busca acords amb l’oposició tot i no tenir majoria sinó que en busca la “submissió”; que “va entrar a l’Ajuntament a fer la revolució i no a gestionar el poble”; i que governa el municipi com un “casal okupa”.

Ventura, al seu torn, li va recordar que havia votat en contra d’una moció antitransfuguisme i va dir que una reprovació no és una condemna, però que davant hi tenia un alcalde que podia ser condemnat “per agredir menors”.

Finalment, Romanos va declarar que havia sortit del govern “per no ser un titella vostre” i perquè quan volia impulsar els quatre vestidors del camp de futbol, tal com duia el programa d’ERC, li van dir que en quatre anys no hi havia ni diners ni temps per fer-los, però en canvi sí havien fet un institut en onze mesos. El batlle va replicar que el govern està treballant en els vestidors.

Sense debat, també es va aprovar la proposta de CiU-Romanos de baixar l’IBI al 0,40% (el tipus impositiu més baix), recuperar la bonificació del 75% de l’Impost de Vehicles per als que tenen més de 25 anys; i tornar als nivells de 2015 la taxa de l’aigua per a usos agrícoles i ramaders.

Finalment, Carbó va demanar que anul·lés la seva dedicació exclusiva al Consistori (amb un cost mensual per a l’administració de 1.800 euros) perquè “no es guanya el sou” i “pel poc que fa, cobrant per assistències en tindria prou”. La resposta del batlle va ser demolidora: cobra el mateix que cobrava Carbó treballant a mitja jornada.

FER UN COMENTARI