L’informe de Secretaria diu que CiU del Vendrell no es podrà seguir dient PDeCAT

0
944

L’alcalde del Vendrell Martí Carnicer va signar dissabte un decret d’alcaldia amb el qual dona audiència el grup municipal del PDeCAT per tal que pugui presentar al·legacions en el termini de deu dies, a l’informe de Secretaria que respon al recurs de reposició presentat per la PxC per tal que el grup municipal de CiU no es pugui convertir en grup del PdeCAT. L’informe dona inicialment la raó a Plataforma, és a dir, s’haurà de seguir dient el mateix nom amb què es va presentar a les eleccions municipals de 2015. PxC encara volia anar més enllà i sol·licitava que Eva Serramià, Ferran Trillas i Josep Mercadé passessin a ser regidors no adscrits, però l’alcalde entén que no han abandonat el seu grup sinó que tan sols li volien canviar el nom, de manera que poden seguir sent grup municipal.

Per no permetre el canvi de nom, l’informe argumenta que segons la legislació vigent, “un cop constituïts els grups municipals en el moment de la constitució pel ple municipal, no és possible modificar ni constituir un altre grup”, i que a criteri seu “la denominació de PDeCAT varia substancialment la denominació de la llista electoral, CiU, motiu pel qual no compliria el requisit exigit per l’article 60 del Reglament Orgànic Municipal”.

Carnicer ha signat el decret després de la sentència del cas Palau; l’informe addueix que si el PDeCAT no té res a veure amb CDC per una cosa, tampoc té res a veure per l’altra. CiU té ara deu dies per presentar al·legacions. La PxC feia onze mesos que havia presentat el recurs de reposició.

FER UN COMENTARI