Clàssica de vuit dels Xicots en el Memorial Joan Sol

0
1169

Els Xicots de Vilafranca van celebrar diumenge la diada del Firal – Memorial Joan Sol amb una nova clàssica de castells de vuit, en aquest cas davant del seu local de Cal Noi-Noi. Era la segona clàssica de vuit de l’any, que suposava diverses dades rècord. En primer lloc, el 3 de 8 amb què van obrir plaça és el número cent que descarrega la colla al llarg dels seus 36 anys. Un pare dels castells àgil i segur. En segona ronda van fer un nou pas endavant de cara a folrar-se en plantar una torre de 7 agafada només per les mans del teòric folre. Una torre de 8 amb folre que l’any passat van estrenar per Màrtirs, que enguany volien portar a plaça ja al maig, però que a causa dels canvis que hi ha hagut al tronc encara han d’acabar de madurar. Finalment, en tercera ronda van enlairar el 4 de 8 número 150 que descarrega la colla. Van acabar amb el vano de 5 i dos pilars de 4 posteriors.

Els acompanyaven els Moixiganguers d’Igualada, que van fer torre de 7, 3 de 8 i 5 de 7; els Castellers de l’Alt Maresme, que van fer la clàssica de set; i els Castellers de Cornellà, amb 3, 5 i 4 de 7.

A banda dels castells, en el Memorial Joan Sol els Xicots van homenatjar un dels castellers que va formar part dels orígens de la colla, Joan Alemany, que va col·laborar a plantar un arbre a la plaça de Milà i Fontanals, com a símbol d’arrelament de la colla al Firal i a la vila, i abans de la diada es van organitzar unes matinades en record a Joan Sol, que va formar part dels d’administradors de la festa major de l’any 1968 que van donar un impuls a les matinades.

FER UN COMENTARI